Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú jablkovú maškrtu, ktorú si zamilovala celá rodina.
Vždy zmizne z taniera takmer okamžite, takže nabudúce už pripravím rovno dvojitú porciu 🙂
Pripravte si túto dobrotu a potešte vašich najbližších.
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- 2 vajíčka
- 100 gramov práškového cukru
- 100 mililitrov mlieka
- 200 gramov polohrubej múky
- 8 gramov vanilkového cukru
- 5 gramov prášku do pečiva
Na náplň budete potrebovať:
- 1 vajce
- 50 gramov cukru
- 250 mililitrov mlieka
- 15 gramov kukuričného cukru
- 8 gramov vanilkového cukru
- 2 stredne veľké jablká
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pustite do výroby krému do maškrty. V kastróliku si vyšľahajte vajcia spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom prisypte aj kukuričný škrob a vytvorte hladkú homogénnu hmotu. Nakoniec prilejte mlieko a dajte variť do zhustnutia na strednej plameň za stáleho miešania. Ďalej hotový krém odstavte z platne a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si očistite jablká od jadier a oškrabte ich. Ovocie nakrájajte na tenké plátky alebo menšie kúsky.
- Teraz si vezmite väčšiu misu a zhotovte si cesto. Vyšľahajte najprv vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom vlejte mlieko, vsypte preosiatu polohrubú múku, prášok do pečiva a vypracujte polotekuté hladké cesto.
- V ďalšej fáze zakomponujte pomocou metličky do cesta aj kúsky očistených jabĺčok.
- Zmes následne vlejte na plech vystlaný papierom na pečenie a dobre rozprestrite. Na vrch nastriekajte cukrárskym sáčkom vychladnutý krém do tvaru mriežky a dajte všetko piecť do rúry na 30 minút pri 180 ° C.
- Upečenú maškrtu vyberte z rúry, pocukrujte a podávajte pokrájanú na menšie kúsky /po vychladnutí
Video recept:
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: retete-usoare.eu/prajitura-cu-mere-care-este-mai-gustoasa-decat-sharlotka-se-prepara-rapid-din-ingrediente-disponibile/