Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s hrozienkami

Dnes sme si pre vás pripravili výbornú maškrtu, ktorú si obľúbia hlavne milovníci tvarohových dezertov.

Reklamy

Pripravte si ju a nebudete ľutovať.

Príprava je jednoduchá a zákusok chutí skvele.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 400 g polohrubej múky preosiatej
  • 250 g masla alebo
  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva

Plnka:

  • 1 kg jemného tvarohu
  • 3 žĺtky
  •  6 lyžíc práškového cukru
  • Kôru z jedného citróna
  • 100 g hrozienok namočených do horúcej vody
  • 1 lyžicu kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto.
  2. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na kraje.
  3. Na náplň vymiešame tvaroh so žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.
  4. Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.
  5. Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.