Jemné a na jazyku sa rozplývajúce šišky bez masla a droždia

Milujete šišky, ale nedoprajete si ich, pretože sú príliš tučné a mastné? My máme riešenie. Tento recept je totiž aj pre tých, ktorí si strážia svoju hmotnosť!

Reklamy

Neobsahuje absolútne žiadne maslo, ani droždie. Výsledná chuť je aj napriek tomu báječná.

Šišky vás potešia svojou jemnou chuťou a nadýchanou konzistenciou. Plniť ich môžete podľa ľubovôle čím sa vám zachce. Máte snáď chuť na Nutelu, puding, alebo džem.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 250 gramov mäkkého plnotučného tvarohu
  • 200 gramov hladkej múky
  • jedno vajce
  • 3 až 5 lyžíc cukru múčka

Potom si ešte pripravte nasledujúce: lyžicu slnečnicového oleja, lyžicu smotany na šľahanie, lyžičku vanilkového cukru, lyžičku kypriaceho prášku, štipku soli, 1 až 2 veľké lyžice mlieka (tým budete mazať šišky pred pečením). Z týchto ingrediencií pripravíte približne 12 šišiek.

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Do hlbokej misy rozklepnite vajcia, pridajte cukor práškový aj vanilkový, štipku soli, slnečnicový olej a vymiešajte do peny. Potom vložte do misy aj plnotučný tvaroh a smotanu na šľahanie. Nakoniec do zmesi pridajte aj hladkú múku a kypriaci prášok.
  2. Zo všetkých surovín neskôr spracujte homogénny a nelepivé cesto. To potom na doske rukách vyvaľkajte do asi päť centimetrov širokého a tridsať centimetrov dlhého bloku, ktorý rozdeľte na dvanásť rovnakých častí. Z každého kúsku potom vytvarujte guličku, do ktorej potom prstom urobte doprostred jamku.
  3. Pripravené šišky potom vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred vložením do rúry ešte potrite teplým mliekom. Pečte asi 25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Šišky by mali na svojom povrchu pekne zozlatnúť. Po upečení ich nechajte vychladnúť, posypať ich môžete aj práškovým cukrom. Náplň si zvoľte podľa vašich chutí. Zvolenú náplňou potom šišky pomocou cukrárskeho vrecka plňte uprostred.
  4. Konkrétne teda v mieste, kde ste urobili jamku prstom. Tieto šišky sú prakticky diétne, pretože je nesmažíme v tuku, ale pečiete bez kvapky oleja v rúre. Iste zachutia aj vašim deťom. Skvele sa na šišky hodí aj čokoládová poleva, ktorú si ľahko vytvoríte pomocou smotany na varenie a väčšieho množstva horkej čokolády. Dokonca možno i posypať kokosom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.