Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na chutnú vianočnú maškrtu, ktorú si pripravujeme pravidelne každé sviatky.
Koláčik vyzerá nádherné a chutí taktiež veľmi báječne.
Vyskúšajte ich a uvidíte, že si ich budete pripravovať pravidelne!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 250 g hladká múka
- 125 g maslo
- 3 kusy žĺtok
- 100 g kryštálový cukor
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 štipka soľ
Na vrch:
- 3 bielky
- 250 g kryštálový cukor
Plnka:
- džem
- Rum podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vyrobíme si jednoduché linecké cesto, zabalíme ho do fólie a nechájme v chladničke vychladiť.
- Na krém si vyšľaháme bielka so soľou, potom postupne vyšľaháme cukor a šľaháme, kým nezískame hladkú lesklú hmotu a najmä pevnú.
- Cesto rozvaľkáme a z polovice vykrojíme s priemerom asi 3 cm.
- Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 13 minút.
- Druhú polovicu rozvaľkáme na tenšie, a vykrojíme rovnako veľké kolieska.
- Preložíme na plech a navrstvíme sneh pomocou cukrárskeho vrecka.
- Pečieme pri rovnakej teplote asi 10 minút – Nech nestmavne sneh!
- Lepíme pomocou džemu podľa vlastnej chuti.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
www.kochbar.de
Vyskúšajte tiež tieto recepty: