Jednoduchý recept na domáci jemný syr! Bez zbytočných éčok!

V dnešnej dobe takmer všetky potraviny, ktoré môžeme kúpiť v supermarkete majú nezmyselne dlhá zloženie, zahrňujúceho mnohokrát až desiatky položiek so zložitými názvami, ktorým nerozumieme.

Pokiaľ Vám používanie týchto látok v základných potravinách vadí, je najlepšie pripraviť si domáce verziu pekne postarom spôsobom, ktorý býval tradičné. Pripravte si napríklad domáci syr za pomocou tohto jednoduchého receptu a na kúpený si už ani nespomeniete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 l mlieka
  • 200 až 300 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 1 lyžicou soli

Takto budeme v recepte postupovať:

Priveďte mlieko k varu a pridajte soľ. Zmiešajte kyslú smotanu s vajcom a vlejte do vriaceho mlieka. Varte 5 minút a stále miešajte. Akonáhle sa zmes oddelí, preceďte cez gázu a nechajte vytiecť všetku vodu. Po stuhnutí môžete syr ihneď konzumovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Perfektné, čo myslíte?

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.