JEDNODUCHÝ recept na DOMÁCE MASLO! Takto si ho vyrobíte doma len z dvoch ingrediencií!

Pravé domáce maslo, jedna z tých úžasných detských spomienok, ktorú nemôžeme vymazať z pamäte. Vyvstane nám zakaždým, keď si na chlieb na raňajky natrieme margarín. 

To pravé domáce maslo, ktoré sme milovali pri raňajkách každé ráno u babičky, u ktorej sme trávili celé letné prázdniny, je však neopísateľný chuťový zážitok.

Ak sa zaujímate v dnešnej dobe navyše o zloženie potravín, ktoré každý deň kupujete a potom jete, potom je výroba domáceho masla tou správnou voľbou. Palmový olej totiž nestretnete ani z diaľky.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 L smotany na šľahanie (35%)
  • bylinky, soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v hlbokej mise pripravte všetku smotanu, ktorú máte.
  2. Potom začnite šľahať, metličkou, či elektrickým šľahačom. Je to len na Vás.
  3. Po chvíli Vám vznikne šľahačka, ktorá ale nie je naším cieľom. V tento okamih teda prichádza na rad ponorný mixér, vďaka ktorému získate jednoducho cmar, ktoré si môžete schovať napr. Na výrobu domáceho chleba.
  4. Ak budete v šľahaní pokračovať, začnú Vám vznikať maslové hrudky, ktoré sú presne to, čo chceme.
  5. Akonáhle sa Vám bude zdať, že je maslo dostatočne tuhé, postačí, keď si ho na vhodné miesto vyklopíte a cmar si zlejeme do vedľajšej nádoby.
  6. Teraz prichádza na rad miesenie masla, ktoré musíte vykonať pod prúdom studenej vody. Zbavíte sa tak zvyškov syrovátky.
  7. Podľa Vašej chuti si maslo môžete prípadne aj dochutiť. Odporúčame pridať napr. Bylinky či soľ

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.