JEDNODUCHÝ kokosový koláčik podľa babičkinho receptu: Výborná maškrta!

Krémové dezerty sú veľmi obľúbené vo všetkých rôznych variáciách, či už ako rezy, ovocné koláče, alebo tvarohová pochúťka.

Každý má svoj obľúbený druh a existuje mnoho spôsobov prípravy.

Kokos je obľúbenou surovinou v kuchyni a pri pečení sa často využíva do rôznych dezertov, koláčov a buchiet.

Reklamy

Tento recept je obohatený práve o kokos a preto má ľahkú exotickú chuť. Kokos je známy pre svoje mnohé zdravotné benefity.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Prísady na cesto:

  • 7 vajec
  • 14 lyžíc cukru
  • 14 lyžíc studenej vody
  • 14 lyžíc múky/ hladká
  • polovica sáčku prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaového prášku

Plnka:

  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice krupice
  • 150 g cukru
  • 200 g masla
  • 100 g kokosu
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • práškový cukor pre dekoráciu

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Vaječné bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu. V inej nádobe zmiešame žĺtky, múku, prášok do pečiva a pomaly vmiešame do peny z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednu z nich dochutíme kakaovým práškom, dobre premiešame. Cesto nalejeme do vymasteného plechu a pečieme 35 minút v rúre pri 170 stupňoch. Hotové korpusy necháme vychladnúť.
  • Krém: Zahrejeme mlieko, akonáhle začne variť, pridáme krupicu a miešame, aby sme sa zbavili žmolkov. Pridáme maslo, cukor a varíme, kým nevznikne krémová hmota. Odstavíme z variča a pridáme kokos a vanilku. Krém necháme úplne vychladnúť.
  • Kakaový korpus natrieme krémom a umiestnime na neho korpus biely. Dáme na niekoľko hodín do chladničky a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.co

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.