Jednoduchý jablkový koláč: Chuť aj rýchlosť prípravy je dokonalá!

Jablkové zákusky patria u Nás doma k tým najobľúbenejším a doslova sa takouto dobrotou nedá nikdy nič pokaziť.

Ak však jablká nemáte v obľube, pripraviť si túto dobrotu môžete s akýmkoľvek ovocím.

Uvidíte, že si maškrtu zamiluje celá rodina!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 2 sladké jablká
  • 100 gramov kryštálového cukru
  • 100 gramov zmäknutého masla
  • 30 gramov maslových plátkov
  • 150 gramov polohrubej múky
  • kypriaci prášok

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hlbokej misy si rozklepnite vajcia a rozmiešajte ich s cukrom, môžete aj pomocou mixéra. Potom si v malom kastróliku rozpustíme 100 gramov masla a nechajte chvíľu vychladnúť. Keď bude maslo chladnejšie vlejte ho do vajec s cukrom. Potom preosejte cez jemné sitko do zmesi aj polohrubú múku a vsypte kypriaci prášok. Vymiešajte metličkou tekuté cesto.
  2. Opäť možno použiť aj mixér. Na rad potom prídu jablká. Tie zbavte jadrovníkov, starostlivo umyte pod teplou vodou a nakrájajte na malé kocky. Lúpať ich nemusíte. Ale ak nemáte radi jablká so šupkou, možno ich samozrejme aj olúpať. Pokrájané jabĺčka vám vystačia na 4 menšie plechy, alebo jeden veľký. Plech si vysteľte papierom na pečenie a po celom jeho dne rozvrstvite pokrájané jablká.
  3. Tie môžete prípadne poprášiť aj škoricou a práškovým cukrom, záleží na vašich chutiach. Ak máte radi hrozienka, pridajte aj tie. Na jablká dajte plátky masla. Potom si opäť vezmite k ruke zhotovené vanilkové cesto a zalejte ním pokrájané a pocukrené jablká. Rovnomerne cesto rozvrstvite.
  4. Pripravený koláč potom dajte do vyhriatej rúry piecť zhruba 25 minút na 180 stupňov Celzia. Pomocou špajdlou môžete zistiť, či je koláč už upečený.Povrch koláča je možné posypať práškovým cukrom.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube/ Простой рецепт

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.