Nikoho z vás iste nedokáže prekvapiť, že najväčšími stravníkmi na poli sladkých dezertov sú jednoznačne tí najmenší. Keby všetko bolo len na deťoch, mohli by mať celý jedálny lístok zostavený iba zo sladkostí.
Našťastie sú rodičia v tomto smere neoblomní, aj keď im radi doprajú nejakú maškrtu aspoň raz za čas. Ak vám dochádza inšpirácia, akú buchtu, koláč alebo bábovku máte pripraviť nabudúce, je pre vás tento článok tým pravým!
Budete prekvapení, ako jednoduchý a zároveň vynikajúcu dezert sa dá pripraviť za pomoci Granka. Uvidíte, že prvé ochutnávky zapríčinia, že ho nakoniec začnete svojim ratolestiam (a určite aj sebe) pripravovať pravidelne. Ak vás Granko koláč na prvý pohľad zaujal, rozhodne nikam neodchádzajte a smelo pokračujte v čítaní k nasledujúcich riadkom.
Aké suroviny budú ku zhotoveniu Granko koláča potrebné?
V prvom rade prejdite svoje zásoby a pripravte si päť stredne veľkých vajec, jeden hrnček Granka, jeden hrnček práškového cukru, jeden hrnček rastlinného oleja, jeden hrnček polohrubej múky a jeden kypriaci prášok. Z týchto surovín si pripravíte cesto. Ďalej budete potrebovať ešte kakao, džem, pol hrnčeka silnej instantnej kávy, 250 g smotany na šľahanie a 200 g čokolády na varenie.
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky prísady určené na vytvorenie cesta zmiešame dohromady. Tento úkon môžete vykonať ručne, ale ďaleko lepší efekt vám prinesie práca s mixérom, pretože sa suroviny podstatne kvalitnejšie spoja. Keď budeme mať všetko starostlivo premiešané, tak cesto jednoducho rozprestrite po plechu na pečenie. Pod dezert je vhodné umiestniť papier na pečenie, aby sa vám neprichytil k plechu. Na výslednej chuti bude tento krok bezpochyby tiež poznať.
- Vložte plech do vopred rozohriatej rúry na 180 ° C a potom nechajte koláč piecť po dobu približne dvadsiatich minút. Keď je cesto upečené, vyberte ho z rúry a nechajte vychladiť. Keď je základ koláča dostatočne vychladnutý, pokvapkajte ho silnou instantnou kávou a kakaom. Následne dielo potrite vrstvou džemu.
- Teraz si môžete pripraviť polevu, ktorá sa skladá zo smotany na šľahanie a čokolády. Tieto dve suroviny vložte do hrnca a nechajte ich na miernom ohni zvariť. Ešte za tepla zmes vylejte na cesto a rozotrite ju po celom jeho povrchu. Granko koláč môžete začať konzumovať v podstate okamžite, avšak je ďaleko chutnejší až potom, čo ho necháte niekoľko hodín chladiť v chladničke. Veľmi jednoduchý spôsob vedie k vytvoreniu skvelého dezertu, čo poviete?
Rady a triky, ktoré určite oceníte
Ak vy aj vaši deti milujete Granko a celkovo čokoládovou príchuť, určite ničomu neublíži, keď do koláča nasypete ešte o pol hrnčeka Granka viac. To isté platí aj pre čokoládu, ktorá je varí spoločne so smotanou a tvorí hornú vrstvu dezertu. Zaiste vám nemusíme dlho vysvetľovať, že všetky suroviny podliehajúce skaze je potrebné pred začiatkom práce dôkladne skontrolovať, aby sa výsledok vďaka pokazené prísade neznehodnotil.
Granko koláč sa hodí úplne ku všetkým príležitostiam, ktoré vás len napadnú. Jeho lahodnú a šťavnatú chuť ocenia ako deti, tak dospelí. Úspech teda máte zaručený pri akejkoľvek spoločenskej akcii, ktorú naplánujete. Chladený koláč hlavne v sparných letných dňoch dokonale osvieži a v kombinácii s ľadovou kávou si na ňom môžete pochutnať počas sledovania obľúbeného programu v televízii alebo večerného posedenia na terase, keď slnko pomaly začína zapadať za obzor.
Určite tento recept neváhajte v najbližšej dobe vyskúšať a ak s ním budete spokojní (nič iné vlastne ani neočakávame), rozhodne si ho nenechávajte len pre seba. Zdieľajte tento článok medzi svojich známych, priateľov aj rodinu, pretože aj oni si zaslúžia mať možnosť upiecť skvelú pochúťku, ktorá stojí zanedbateľné peniaze a postup prípravy je tak jednoduchý, že ho zvládne vykonať úplne každý. Dokonca aj človek, ktorý sa až do teraz kuchyni oblúkom vyhýbal.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!