Dnes sme si pre Vás pripravili recept na chutný a krémový koláčik, ktorý sme si okamžite zamilovali.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a nebudete ľutovať!
Chutí naozaj výborne!
Reklamy
Nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto:
- 150 g cukru
- 250 g hladkej múky
- 4 ks vajcia
- 200 ml oleja
- 12 g prášku do pečiva
- 200 ml mlieka
- 1 čl vanilkovej esencie
- štipku soli
Na krém budete potrebovať:
- 800 ml mlieka
- 5 pl cukru
- 50 g bielej čokolády
- 5 pl kukuričného škrobu
- 1 čl vanilkovej esencie
- 20 g masla
Na nadýchanú zmes budete potrebovať:
- 400 ml smotany
- 3 pl kondenzovaného mlieka
- 50 g strúhaného kokosu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vezmite misu a vyklepnite do nej štyri vajcia. Pridajte štipku soli a začnite ich šľahať , kým vám nevznikne trošku belšia pena. Počas šľahania pridávajte po častiach cukor. Potom, čo vám zmes dostatočne zosvetlí, prilejte olej a mlieko a šľahajte ďalších pár minút.
- Vezmite si sito a s jeho pomocou pridajte do cesta múku a prášok do pečiva, čím zabránite tvorbe hrudiek. Vezmite si stierku, všetko premiešať.
- Pridajte vanilkovú esenciu a cesto máte hotové . Pokiaľ vám príde trochu tekuté, tak sa toho vôbec nebojte, presne tak má totiž vyzerať.
- Plech vytrieť maslom a vysypať múkou, alebo naň dať papier na pečenie.
- Rúru predhriať na 180 stupňov a cesto vlejte do plechu. S pomocou stierky ho ešte zarovnajte a dajte piecť cca 30 minút. Pravidelne ho ale kontrolujte s pomocou špajdle. Po vytiahnutí si vezmite koncovku zo zdobiaceho vrecka a urobte do cesta rovnomerné diery.
- Zvyšky, čo vám zostanú v koncovke odložte na neskôr. Príprava krému. Vezmite si kastrólik, vlejte doň mlieko a pridajte kukuričný škrob, cukor a vanilkovú esenciu. S pomocou metličky zmes miešajte a dajte ju na sporák . Nechajte ju tam, kým nezíska konzistenciu pudingu. Akonáhle sa tak stane, prisypte rozlámanú bielu čokoládu, kúsok masla a miešajte ďalej, kým sa všetky ingrediencie nespoja dohromady.
- Následne ho nalejte na buchtu, kde krásne zaplní všetky diery . Rovnomerne rozotrite a pripravte si nadýchanú zmes na koniec. Do hlbšej misy nalejte šľahačku aj kondenzované mlieko a vyšľahajte do hustej peny.
- Následne primiešajte strúhaný kokos a zmes natrite na buchtu. Vezmite si na to stierku a všetko do jednej roviny. Zvyšky cesta z dier rozdrvte , posypte na povrch koláča a ten následne vložte do chladničky na niekoľko hodín vychladiť.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube.com/ lecker mit Ann