Jednoducho FAMÓZNY: Lahodný, krémový, čokoládový zákusok plnený chrumkavými sušienkami a kokosom!

Čokoládové torty sú snáď tými najobľúbenejšími dezertami a každý má svoj osvedčený recept.

Reklamy

Ak vy ten svoj stále hľadáte, môžete vyskúšať tento. Kombinácia sušienok s lahodným krémom je skvelá.

Môžete skúsiť recept obmeniť a pridať napríklad svoje obľúbené ovocie, či skúsiť pripraviť tortu s inou príchuťou.

Je to jednoduchý variabilný recept , ktorého výsledok poteší každého oslávenca či návštevníka.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

cesto

  • 6 vaječných bielkov
  • 100 g cukru
  • 100 g kokosu
  • 1 lyžice múky
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 100 ml mlieka

čokoládový krém

  • 6 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 200 g masla
  • 300 ml tekuté šľahačky
  • 300 g čokolády

čokoládové zdobenie

  • 200 g čokoládového pudingu

navyše

  • 150 g sušienok
  • 100 ml mlieka

Takto budeme postupovať:

  1. Vyšľahajte bielky s cukrom a potom vmiešajte kokos, múku a prášok do pečiva. Túto zmes nalejte do plechu s papierom na pečenie a pečte pri 180 stupňoch cca 15 minút. Zmiešajte žĺtky s cukrom a zahrejte vo vodnom kúpeli, kým nezačne zmes tuhnúť.
  2. Po ochladení vmiešajte maslo. Zmiešajte čokoládu so smotanou na šľahanie a zmiešajte so žĺtkovou zmesou.
  3. Korpus rozpoľte a na prvú časť pridajte polovicu krému. Na neho naskladajte sušienky namočené v mlieku. Potom pridajte zvyšok krému a druhú polovicu cesta. Nakoniec pripravte puding podľa pokynov na obale a ozdobte s ním povrch torty. Môžete pridať aj strúhanú čokoládu. Pred podávaním nechajte tortu stuhnúť v chladničke.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.