JEDNODUCHÁ Jahodová torta s čokoládovým cestom a vanilkovým krémom!

Leto je hlavnou jahodovou sezónou, kedy sa nám často ústa len červenajú od konzumácie tohto vynikajúceho sladkého ovocia. Pokiaľ Vás už nebaví dopriať si jahody len tak samotné, urobte z nich tortu!

Reklamy

Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodovú tortu pripraviť naozaj každý, a to aj úplný začiatočník. Vyskúšajte sami. Tortu môžete pripraviť zo surovín, ktoré určite nájdete doma v chladničke.

Zloženie cesta:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 130 g múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 2 lyžice oleja

vanilkový krém

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 100 g mäkkého masla

hore

  • cca. 400 g jahôd
  • 1 balíček červené želatíny

Takto budeme postupovať:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút..

Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.