Jednoduchá čoko maškrta, ktorú zvládne aj úplný začiatočník

Kto by nemiloval preslávenú čokoládu, ktorá sa hodí aj na tortu. Ich druhov je celý rad. Od horkej po mliečnu až bielu. Všetky sú skrátka geniálne.

Reklamy

Možno ju jesť len tak, alebo pomocou nej pripravovať lahodné čokoládové dezerty. Preslávený je predovšetkým fondán, ktorý sa priamo rozplýva na jazyku.

Ak ale preferujete klasickú piškótu, potom vás potešíme týmto skvelým a rýchlym receptom na čokoládovú tortu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

Cesto:

  • pohár kefíru
  • pohár cukru
  • pohár polohrubej múky
  • jedno vajce

Ďalej budete potrebovať: malú lyžičku jedlej sódy, štipku soli, 50 mililitrov slnečnicového oleja, 2 lyžice kakaa v prášku.

Krém:

  1. Aby bol váš čokoládový zákusok pekne vláčny, je potrebné si pripraviť aj krém, ten zhotovíte z 350 mililitrov smotany na šľahanie a troch lyžíc práškového cukru.
  2. V malej miske najprv zmiešajte kefír s lyžičkou sódy bikarbóny a nechajte odstáť. Medzitým si do hlbšej misy rozklepnite vajcia, pridajte kryštálový cukor a štipku soli. Následne metličkou vymiešajte do peny. Do vaječnej zmesi potom vlejte olej a kefír so sódou. Opäť premiešajte, aby sa všetky suroviny dobre spojili. Nakoniec do cesta preosejte ešte polohrubú múku a vsypte kakaový prášok.
  3. Vznikne tak polotekuté čokoládové cesto. Toto množstvo vystačí na tortu s rozmermi asi 18 až 20 centimetrov. Pripravené cesto potom vlejte do štvorcovej, či okrúhlej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Môžete vypodložiť i papierom na pečenie. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 35 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  4. Keď bude čokoládový korpus upečený, nechajte ho vychladnúť. Potom si pripravte krém do svojho zákusku. Ten ľahko vyrobíte z vyšľahanej smotany a cukru. Smotanový krém potom ešte dajte aspoň na štvrť hodiny vychladiť do chladničky. Následne si k ruke vezmite opäť čokoládový korpus a rozdeľte ho na dve polovice širokým a ostrým nožom.
  5. Potom na rad príde vychladený krém, ktorým potrieme spodný diel torty, potom priložte vrchný diel a tiež ho potrite. Tortu môžete zahladiť krémom celú. Na vrch je možné umiestniť ovocie podľa ľubovôle, alebo vydlabať časť koláča ešte pred pomazaním a posypať čokoládovými omrvinkami. Skvele sa hodí do tejto kombinácie banán a jahody. Týmto ovocím možno prekladať aj jednotlivé vrstvy čokoládového korpusu.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň..

zdroj: youtube.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.