Jednoduchá 3-farebná džúsová maškrta: Vyzerá fantasticky a ešte lepšie chutí!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný a jednoduchý recept na chutnú trojfarebnú maškrtu.

Príprava je skutočne jednoduchá, ale ak si nebudete vedieť dať rady, na konci článku nájdete aj názorné video príravy.

Pripravte si túto dobrotu a potešte seba aj celú Vašu rodinu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 mililitrov pomarančového džúsu
  • 45 gramov kukuričného škrobu
  • 220 gramov práškového cukru
  • 1 liter mlieka
  • 140 gramov krupicového cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 lyžice kokosových vločiek
  • 25 gramov zmäknutého masla
  • 10 gramov vanilkového cukru

Potrebovať na prípravu tohto dezertu budete ideálne silikónovú formu na koláč. Je však možné vrstviť krémy aj do sklenenej misy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr sa pustite do výroby pomarančového krému. Do rajnice vlejte pomarančový džús a zmiešajte ho s 50 gramami práškového cukru a kukuričným škrobom. Zmes potom povarte na platni po dobu jednej minúty do zhustnutia.
  2. Výsledný krém vlejte do sklenenej misy, nechajte tuhnúť a pokračujte kokosovou vrstvou.
  3. V inom menšom hrnci zmiešajte mlieko spolu so 170 gramami cukru, vanilkovým cukrom a kokosovými vločkami. Suroviny povarte opäť minútu a následne odstavte.
  4. Krém zjemnite maslom a vlejte jeho polovicu na pomarančovou vrstvu v mise.
  5. Posledná vrstva bude kakaová, teda polovicu kokosovej zmesi ochuťte kakaovým práškom, dobre premiešajte a naneste na tú kokosovú.
  6. Dezert nakoniec prekryte potravinovou fóliou a dajte po vychladnutí tuhnúť do chladničky na aspoň tri hodiny v kuse.

Video postup:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.zinoti.lt/receptai/fantastiskas-triju-spalvu-pyragas-gaivus-skonis/

www.youtube.com/watch?v=Phf3qnKNE0U&list=PL8Jo7jcoC1ZmTKIrI1CFhqORdjzJoacLI

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.