Jediný recept na brokolicu, ktorý kedy budete potrebovať! Najlepšia brokolica pripravená za 20 minút!

Zdieľať na Facebooku

Bojujete doma s konzumáciou brokolice a márne sa ju snažíte dostať do svojich detí? Alebo dokonca Vy sami patríte medzi typy ľudí, ktorí nemôžu brokolicu ani vidieť, ani cítiť?

Reklamy

Príde Vám vždy tak nejako bez chuti?

Skúste jej dať šancu. Nie všetky úpravy brokolice musia viesť k tragickému koncu, čo sa chuti týka.

Reklamy

Podľa nášho receptu si dnes môžete vyskúšať úpravu brokolice tak, ako ste to ešte neskúšali. Variácia chutí je skvelá a brokolica sa tým pádom dostáva na úplne inú priečku, čo sa obľúbenosti týka.

Vyskúšajte náš recept ešte dnes a pripravte večeru, po ktorej sa zapráši.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 2 hlávky brokolice
– 3 lyžice olivového oleja
– 4 veľké strúčiky cesnaku
– 1/2 čajovej lyžičky korenia
– 1 lyžička soli
– 1 a ½ lyžičky čerstvo vylisované citrónovej šťavy
– Sladká paprika podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Predhrejte si rúru na 205 stupňov.
  • Brokolicu si rozdeľte na jednotlivé kvietky. Opláchnite je v sitku a nechajte preschnúť.
  • Vhoďte brokolicu do veľkej misy spolu s olivovým olejom, soľou, korením a cesnakom. Dobre premiešajte. Potom rozprestrite okorenenú brokolicu na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
  • Pečieme brokolicu asi 7 minút, potom vyberieme z rúry a otočíme jednotlivé kvietky na druhú stranu. Pečieme ďalších 8 minút, alebo kým brokolica pekne nezhnedne.
  • Vyberte z rúry a potom vyžmýkajte citrónovú šťavu rovnomerne po brokolici. Ľahko nakoniec ešte zaprášime sladkou paprikou.
  • A máte hotovo. Takto ochutená brokolica môže byť servírovaná ako skvelé príloha, ale pokojne ju môžete považovať aj za vegetariánsky, hlavný chod.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.