Jeden z najchutnejších čoko-koláčikov, aké som kedy jedla: Lepší ako maškrty z cukrárne!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne lahodnú maškrtu, ktorú si obľúbila celá rodina.

Pripravte si tento zákusok a nebudete ľutovať!

Chutí skutočne na jednotku!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g maslových sušienok s kakaovou príchuťou
  • 100 ml mlieka
  • lyžička masla
  • 200 g horkej čokolády

Krémová náplň:

  • 1 L mlieko
  • 150 g práškového cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 pl hladkej múky
  • 3 pl kukuričného škrobu
  • 100 g bielej čokolády

Takto budeme postupovať:

  1. Najprv sa pustite do prípravy krémovej náplne do torty. Do väčšieho hrnca vlejte liter mlieka, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a trochu hladkej múky. Miešajte metličkou, aby sa v tekutine netvorili hrudky. Krém varte na miernom plameni asi dve až tri minúty do zhustnutia.
  2. Potom zmes odstavte z platne a zakomponujte do nej aj bielu čokoládu. Následne si k ruke vezmite zapekaciu misku strednej veľkosti, na jej dno vyskladajte kakaové sušienky a prelejte pripraveným krémom s bielou čokoládou.
  3. Takto vrstvy striedajte, než spotrebujete všetok krém a sušienky. Posledná vrstva bude sušienková. Neskôr si pripravte čokoládovú polevu z horkej čokolády, trochy mlieka a masla. Zákusok ňou polejte a dajte ho vychladiť na pár hodín do chladničky.
  4. Vychladený a stuhnutý čokoládový zákusok vyberte z chladničky, pokrájajte na primerane veľké porcie a podávajte s obľúbenou šálkou kávy, alebo čaju. Ozdobiť zákusok môžete čerstvým ovocím, alebo ušľahanou smotanou.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: xrysessyntages.gr/το-απλό-και-γρήγορο-μπισκοτογλυκό-μ

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.