Je oveľa chutnejší ako z cukrárne: Keksíkové čoko rezy nemajú chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výbornú maškrtu, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Jej chuť je skutočne famózna a my sme si celá rodina zamilovali recept hneď po prvom súste.

Uvidíte, že si ho zamilujete tiež!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 gramov čokoládových sušienok
  • 600 gramov smotany na šľahanie alebo bieleho jogurtu
  • 3 vajcia
  • 200 gramov práškového cukru
  • 60 gramov hladkej múky
  • 20 gramov vanilkového cukru
  • 100 gramov masla

Na polevu si pripravte:

  • 100 gramov práškového cukru
  • 40 gramov kakaového prášku
  • 150 gramov smotany na varenie
  • 60 gramov masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv sa pustite do prípravy krému do torty. V menšom kastróliku si zmiešajte vajcia s cukrom a múkou do hladka. Potom pridajte aj smotanu na šľahanie či jogurt a vytvorte homogénny krém. Teraz všetko dajte na mierny plameň a zohrejte. Varte za stáleho miešania do zhustnutia (zhruba 1 až 2 minúty). Nakoniec do krému ešte zakomponujte maslo a vanilkový cukor a odstavte z platne.
  2. Teraz si k ruke vezmite zapekaciu misku alebo pekáčik a vyskladajte na jeho dno čokoládové sušienky.
  3. Tie prelejte tretinou pripraveného horúceho krému a opäť vrstvite sušienky.
  4. Takto by ste mali získať asi štyri vrstvy sušienok a tri vrstvy krémovej náplne.
  5. Na povrch zákusku potom ešte príde poleva. Tú zhotovíte tak, že si v malom hrnci zmiešate kakaový prášok, práškový cukor, maslo, smotanu a všetko zahrejete na strednom plameni. Dôkladne premiešate a až bude zmes homogénna, nalejete ju na smotanový krém.
  6. Dezert pred podávaním umiestnite do chladničky, aby stuhol. Ideálna doba chladenia je niekoľko hodín

Máme hotovo..

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.