Japonské penové lievance bez droždia: Tak jemné cesto som v živote nejedla!

Doprajte si raňajky ako na luxusnej dovolenke. Tieto nadýchané penové lievance zvládnete pripraviť aj vy a chutia naozaj božsky.

Reklamy

Uvidíte, že si ich zamilujete!

Recept si určite uložte!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

Ingrediencie na 1 väčšiu porciu (alebo 2 menšie)

  • 1 žĺtok (použite vajcia veľkosti L alebo dve menšie)
  • 12 – 15 g mlieka
  • 0,5 g soli
  • vanilková aróma
  • 15 – 17 g hladkej múky
  • 1 bielok
  • 20 – 22 g krupicového cukru (na vajcia)
  • 5 g citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Do misy si dáme žĺtok, mlieko, štipku soli, vanilková aróma, preosiatu múku a metličkou vymiešame hladké cesto. Do bielku pridáme citrónovú šťavu a šľaháme 3 minúty do nadýchanej peny. Asi po pol minúte šľahania pridáme časť cukru. Ďalšiu časť cukru pridáme asi po minúte šľahania.
  2. Bielok zapracujeme po častiach k žĺtkového cestu. Vznikne nám krásne nadýchaná hmota. Panvicu si potrieme troškou oleja a pomocou lyžice na ňu kladieme kôpky cesta. Opekáme 5 minút pod pokrievkou z jednej strany, potom otočíme, opečieme 4 minúty z druhej strany a následne necháme pri vypnutom ohreve ešte 2 minúty pod pokrievkou. Otáčame opatrne a keď sú hotové, servírujeme na tanier ozdobený ovocím.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.