Jablkový koláč na plechu je lahodný sladučký dezert, ktorý môžete pripraviť hosťom alebo sami sebe ku kávičke.
Jeho príprava je naozaj rýchla, v kuchyni nestrávite pol dňa, ale po jablčnom koláči, ktorý skvele doplní smotana na povrchu, sa u vás doma zaručene len zapráši.
Vyskúšajte jablkový koláč na plechu a iste mi dáte za pravdu, že toto je jednoducho rozprávka. Jemné piškótové cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku, úžasne doplní sladká chuť jabĺčok a na záver ešte smotana, ktorá tomu všetkému dodá onú povestnú čerešničku na torte. Mmmm, už len pri spomienke na túto dobrotu sa mi zase zbiehajú slinky!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 120 ml oleja
- 4 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 135 ml vody
- 200 g hladkej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g cukru krupica
Plnka:
- 200 g cukru
- 1 kg jabĺčok
- 2 balíčky vanilkového pudingu
Na záver:
- smotana na šľahanie
- škorica
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oddeľte bielky od žĺtkov – žĺtky potom vyšľahajte s cukrom.
- Pridajte zvyšné suroviny (okrem bielkov) a vypracujte hladké, nadýchané cesto.
- Z bielkov vyšľahajte sneh, ktorý potom po čiastkových častiach a opatrne vmiešajte do už vytvoreného cesta.
- Takto pripravené cesto potom vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 ° C cca 30 minút.
- Medzitým, čo sa vám bude v rúre piecť cesto, si jabĺčka nakrájajte na drobno, vložte ich do hrnca a spoločne s cukrom rozvarte.
- Tesne pred odobratím jabĺk z platne je zasypte pudingovým práškom.
- Pripravenú náplň rozotrite na upečený piškótu a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle náplň vychladne, potrite ho smotanou a ozdobte škoricou
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.
zdroj: ketkes.com