Jablkový koláč na plechu – jemné piškótové cesto s jablkami a smotanou roztancuje vaše chuťové poháriky!

Jablkový koláč na plechu je lahodný sladučký dezert, ktorý môžete pripraviť hosťom alebo sami sebe ku kávičke. 

Jeho príprava je naozaj rýchla, v kuchyni nestrávite pol dňa, ale po jablčnom koláči, ktorý skvele doplní smotana na povrchu, sa u vás doma zaručene len zapráši.

Vyskúšajte jablkový koláč na plechu a iste mi dáte za pravdu, že toto je jednoducho rozprávka. Jemné piškótové cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku, úžasne doplní sladká chuť jabĺčok a na záver ešte smotana, ktorá tomu všetkému dodá onú povestnú čerešničku na torte. Mmmm, už len pri spomienke na túto dobrotu sa mi zase zbiehajú slinky!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 120 ml oleja
  • 4 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 135 ml vody
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g cukru krupica

Plnka:

 

  • 200 g cukru
  • 1 kg jabĺčok
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

 

Na záver:

  • smotana na šľahanie
  • škorica

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov – žĺtky potom vyšľahajte s cukrom.
  2. Pridajte zvyšné suroviny (okrem bielkov) a vypracujte hladké, nadýchané cesto.
  3. Z bielkov vyšľahajte sneh, ktorý potom po čiastkových častiach a opatrne vmiešajte do už vytvoreného cesta.
  4. Takto pripravené cesto potom vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 170 ° C cca 30 minút.
  6. Medzitým, čo sa vám bude v rúre piecť cesto, si jabĺčka nakrájajte na drobno, vložte ich do hrnca a spoločne s cukrom rozvarte.
  7. Tesne pred odobratím jabĺk z platne je zasypte pudingovým práškom.
  8. Pripravenú náplň rozotrite na upečený piškótu a nechajte vychladnúť.
  9. Akonáhle náplň vychladne, potrite ho smotanou a ozdobte škoricou

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.