Jablkovo-orechová babičkina buchta, ktorú sme si zamilovali celá rodina!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornej jablkovo-orechovej buchte, ktorá chutí naozaj fantasticky.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ju pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 4 veľké jablká;
  • citrónová šťava z polovice citróna;
  • vanilín a škorica podľa chuti;
  • cukor, 180 g;
  • hrozienka, 150 g;
  • orechy, 100 g;
  • štipka soli;
  • vajcia, 3 ks;
  • rastlinný olej, 120 g;
  • hladká múka, 260 g;
  • prášok do pečiva, 1 polievková lyžica
  • práškový cukor.

Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Najprv si jablká olúpte a nakrájajte na kocky. Zmiešajte ich s cukrom, vanilkou a škoricou, pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte hrozienka a kúsky vlašských orechov. Vlastne ale môžete pridať akékoľvek orechy. Pridajte vajcia a poriadne premiešajte. Vsypte preosiatu múku s práškom do pečiva a vypracujte husté cesto.
  2. Vezmite formu a vyložte ju papierom na pečenie. Cesto do nej nalejte a vyrovnajte. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 – 40 minút. Doba pečenia ale záleží na vašej rúre, takže pre istotu robte test špáradlom alebo špajdľou. Koláč potom vytiahnite z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Nakoniec ho ešte posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Mňam!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Skvelý, linecký koláčik s džemom: Babičkina špecialitka, ktorú zbožňujeme!
Z obchodu už sladké pečivo nekupujem, toto je oveľa lepšie: Týchto slimáčikov si deti zamilovali!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.