Jablková „ŠACHOVNÍČKA OD JANÍČKA“ s tvarohom si nás získala svojou chuťou aj vzhľadom!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný koláčik, ktorý Vás prijemne prekvapí vzhľadom aj chuťou.

Jablkové koláčiky zbožňujeme a preto je jasné, že keď sme natrafili na tento, museli sme ho okamžite vyskúšať.

Chutí naozaj na jednotku!

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 gramov práškového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 prášok do pečiva
  • Štvrť lyžičky soli
  • Papier na pečenie

Na tvarohovú plnku budeme potrebovať:

  • 500 gramov polotučný tvaroh
  • 100 gramov kyslá smotana
  • 80 gramov cukor krupica
  • 1 žĺtok
  • vanilka
  • Škrob podľa potreby

Na jablkovú plnku budeme potrebovať:

  • 6 veľkých jabĺk
  • lyžica škorice
  • Cukor podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Deň pred pečením si vyberte z chladničky maslo a vajcia. Zmäknuté maslo dajte do šľahača a spolu s cukrom a soľou ho vyšľahajte do peny. Potom pridajte postupne jedno a druhé vajce a vždy ich zašľahajte do zmesi
  2. Do múky namiešajte prášok do pečiva , odložte šľahač a múku s práškom do pečiva zapracujte do cesta ručne. Vypracujte nelepivé homogénne cesto, zahaľte ho do potravinovej fólie a nechajte asi hodinu odpočívať.
  3. Teraz je dostatok času na prípravu náplní. Tvarohovú náplň pripravíte jednoducho zmiešaním tvarohu, kyslej smotany, cukru, vanilky, štipky soli a žĺtka. Ak máte radi, môžete do tvarohovej náplne nastrúhať tiež trochu citrónovej kôry.
  4. Ak sa vám zdá náplň riedka, môžete ju trochu zahustiť škrobom. Jablková náplň: olúpať a nastrúhať jabĺká na hrubom strúhadle. Pridajte k nim škoricu a prípadne cukor. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
  5. Po hodine, keď cesto odpočívalo, ho rozdeľte na dve polovice. Vložte plytký pekáč papierom na pečenie a naň dajte plat vyvaľkaný z prvej polovice cesta. Nezabudnite ho na plechu poprepichovať na niekoľkých miestach vidličkou, aby sa pod testom netvorili bubliny . Potom na plat rozmiestnené obe náplne do tvaru šachovnice. Na ne príde druhá polovica cesta takisto vyváľené do obdĺžnikového plátu. Tiež potom prepichnete vidličkou. Koláčik pečieme pri 180 stupňoch Celzia po dobu asi 30 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2021/04/06/шахматен-ябълков-сладкиш-най-вкуснат/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.