Jablková maškrta s hrozienkami: Dlho som nejedla chutnejšiu dobrotu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne báječnú maškrtu, po ktorej sa u nás na oslave všetci oblizovali.

Reklamy

Pripravte si ju aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Zákusok je viac ako výborný a jednoduchý na prípravu!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • pohár bieleho jogurtu
  • 1 a pol pohára práškového cukru
  • ½ pohára mlieka
  • 1 pohár slnečnicového oleja
  • 4 až 5 pohárov polohrubej múky
  • 10 gramov prášku do pečiva
  • 1 až 2 jablká + cukor
  • 1 pohár pomarančového džúsu
  • chemicky neošetrený pomaranč
  • hrozienka podľa chuti

Jeden  pohár – 125 mililitrov objemu suroviny

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si dobre umyte pod vlažnou vodou hrozienka. Potom ich vložte do misky a zalejte polovicou pomarančového džúsu. Nechajte absorbovať tekutinu asi pätnásť až dvadsať minút.
  2. V ďalšej fáze olúpte jablko a buď ho nastrúhajte, alebo pokrájajte na tenšie plátky. Následne ho zmiešajte s trochou práškového cukru a prelejte druhou polovicou pomarančového džúsu. Na rade je príprava samotného cesta. V mise si vyšľahajte vajcia s cukrom, bielym jogurtom, mliekom a slnečnicovým olejom.
  3. Postupne do zmesi zapracujte aj preosiatu polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva. Vytvorte hladké polotekuté cesto. Do hmoty môžete tiež nastrúhať najemno kôru z chemicky neošetreného pomaranča. K ruky si vezmite opäť nasiaknuté hrozienka, preceďte je a 2/3 vhoďte do cesta. To v konečnej fáze vlejte do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
  4. Keď vlejete cesto do formy, na jeho povrch vyskladajte plátky jabĺčok. Medzi ne položte zvyšné hrozienka. Potom dajte koláč do rúry a pečte ho 35 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia. Keď bude koláč hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  5. Pred podávaním je možné povrch koláča pomazať marhuľovým, alebo pomarančovým džemom. Kto má v obľube škoricový cukor a vlašské orechy, môže nimi nahradiť hrozienka. Tento recept sa dá piecť v podstate z akéhokoľvek sezónneho ovocia. Skvelé budú napríklad hrušky, alebo slivky..

Máme hotovo..

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:retete-usoare.eu/chec-cu-mere-si-stafide/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.