Inak ich už ani nepripravujem: Domáce cesnakové zemiaky pečené v rúre s perfektnou chuťou

Dnes vás oboznámime s receptom, ktorý vychádza z pôvodnej portugalskej receptúry. V článku sa zoznámite s pečenými zemiakmi , ktorým nikto neodolá.

Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov.

Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Reklamy

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať.

Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť , dajte si ich len tak, samotné.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 8 zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a premáčknite vidličkou tak, aby rozpraskali.
  2. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskajú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.