Nie každý je v kuchyni zbehlý a pozná všetky postupy prípravy aj množstvo prísad pre recepty. Skúsenejší kuchári už dokážu odhadnúť potrebné množstvo surovín takzvane od oka, ale mnohí stále poctivo odvažujú ingrediencie
Ak patríte k druhej skupinke, iste viete, že navážania zaberie čas a je aj pracné.
Preto sa veľkej obľube tešia hrnčekové recepty.
Vyskúšajte napríklad tento jednoduchý recept na jablkový koláč a iste si pochutnáte!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- hrnček krupica
- hrnček múky
- hrnček cukru
- 1 a pol lyžičky prášku do pečiva
- 5 stredných jabĺk
- 3-5 lyžíc citrónovej šťavy
- hrnček mlieka
Takto budeme v recepte postupovať:
Najprv zmiešajte suché prísady. Jablká nastrúhajte a polejte ich citrónovou šťavou. Plech alebo formu vymažte margarínom alebo maslom a pridajte vrstvu suchej zmesi na cesto a na ňu vrstvu jabĺk, opakujte ešte dvakrát tak, aby poslednú vrstvu tvorila jablká. Mlieko priveďte do varu a potom ho nalejte do pripravenej zmesi, zľahka premiešajte. Pečte 50 minút pri 180 stupňoch a potí nechajte tortu vychladnúť. Môžete zasypať práškovým cukrom, alebo pripraviť polevu z čokolády o oleja.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bidista.com