Honosný jablkový koláčik: Býva maškrtníckym vrcholom každej oslavy!

Dnes mám pre vás recept na kráľovský jablkový koláč, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave. Zamilujete si ho už po prvom ochutnaní.

Reklamy

Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Rozhodne si musíte zákusok pripraviť čo najskôr.

Výsledkom budete milo prekvapení a zamiluje si ho celá Vaša rodina.

Nebudete ľutovať, uvidíte. Jeho chuť Vás prekvapí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na piškótu:

  • 3 vajcia
  • 4 polievková lyžice kr. cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 1 čajová lyžica vanilkového cukru

Na náplň:

  • 800 g jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • 1 balenie pudingového prášku

Na krém:

  • 300 g smotany na šľahanie
  • 150 kyslej smotany
  • želatínový stužovač za studena
  • 3 polievková lyžice práškového cukru

Na posypanie:

  • 150 g tmavej alebo mliečnej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Najprv si vyšľaháme bielka s cukrom na sneh, do snehu opatrne vmiešame ostatné prísady na piškótu pri nízkych otáčkach.
  2. Cesto navrstvíme na vopred vymastený a vysypaný plech s priemerom 22 cm.
  3. Dáme piecť na 25-30 minút pri 170 stupňoch. Potom ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote
  4. Jablká si olúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré zalejeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusiť do mäkka. Nakoniec je zahustíme 1 bal. vanilkového pudingového prášku.
  5. Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec pridáme smotanovou vrstvu – smotanu vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou a nakoniec zahustíme želatínovým stužovačom.
  6. Už stačí len pred podávaním posypať povrch čokoládou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: zcukrempudrem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.