Geniálne utopené rezne na maďarský spôsob, mäkučké, šťavnaté a fantasticky chutné mäso

Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na utopené rezne, ktoré si zamiluje celá rodina.

Reklamy

Recept je jednoduchý a chutí božský!

Určite si ho tiež obľúbite!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • Rezne krkovička alebo bravčové karé
  • 1 kocka bujónu (masoxu)
  • 0,5 litra vody
  • strúhanka
  • 2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)
  • hladká múka
  • soľ
  • olej
  • Maďarská klobáska, slaninka, maslo

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak – najskôr do mäska vklepeme strúhanku, potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke a osmažíme ich sprudka na oleji.
  2. Hneď ich dáme na pekáčik, zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten) a na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninu a medzi plátky aj kolieska klobásky.
  3. Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.
  4. Keď sú rezne mäkké, preložíme ho do čistého pekáča, prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.
  5. Keď rezne vyberiete z vývaru, môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).
  6. Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry a za pár minút môžete hodova

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.