Francúzsky makový krémeš „DE PARIS“: Návšteva si okamžite pýtala recept!

Medzi obzvlášť chutné múčniky patria rôzne typy tzv. Krémeš. Existujú v mnohých variáciách a chute sa tiež rôznia.

My si dnes ukážeme konkrétne krémeš, ktorý patrí k francúzskym zákuskom.

Tento vanilkový zákusok sa podáva takmer v každej dobrej parížskej cukrárni.

Reklamy

Ak si ho však budete chcieť pripraviť aj Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho.

Príprava nie je vôbec náročná.

Zvládnu ju aj začiatočníci, teda ostrieľané gazdinky s vanilkovým krémešom nemôžu mať najmenší problém.

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

MEDOVÉ CESTO

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku jedlej sódy

MAKOVÉ CESTO

  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 3 lyžice vody
  • 50 ml oleja
  • 1/2 balenie práškového cukru
  • 100 g mletého maku

KRÉM

  • 3 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 250 g masla
  • broskyňová marmeláda

Takto budeme postupovať:

  1. Všetky prísady na medový plát zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme na pláty. Upečieme na vymastenom a vysypanom plechu s rozmermi 22 x 38 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 stupňov
  2. Keď vytiahneme cesto z rúry, hneď ho potrieme marmeládou.
  3. Pripravíme si makové cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, vodou a olejom. Nakoniec do hmoty vmiešame mak s práškovým cukrom.
  4. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.
  5. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov, približne 20 minút.
  6. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Žĺtky vyšľaháme s maslom. Uvarený puding odstavíme z plameňa a po chvíľke doň vmiešame žĺtkovou hmotu.
  7. Na jednu časť medového cesta navrstvíme ½ krému, makové cesto, zvyšný krém a nakoniec druhý medový plát.
  8. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, bielkovým krémom, čokoládou, alebo nechať len tak.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte recept na najlepší makový krémeš aj s priateľmi!
Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.