Fantastický koláč s kyslou smotanou s tou najlepšou chuťou! Pochutnáte si!

Jeseň je najvhodnejšie ročné obdobia pre  dezerty, s ktorými v chladnom počasí  výborne zrelaxujeme s rodinou a priateľmi. Dnes pre vás máme recept na veľmi jednoduchú a pritom výbornú smotanovú tortu. Môžete si ju dať samotnú, alebo ju ozdobiť a ochutiť rôznym ovocím.

Na prípravu nebudeme potrebovať veľa surovín a postačí nám v podstate to, čo by sme bežne našli v každej domácnosti. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná, preto si tento skvelý dezert môžete dopriať, kedykoľvek naň dostanete chuť.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

cesto:

  • 40 g múky
  • 20 g margarínu
  • 15 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 2-3 lyžice mlieka

krém:

  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 20 g cukru
  • 0, 5 l mlieka
  • 1 lyžička citrónovej kôry a vylisované šťavy
  • 60 g kyslej smotany

Takto budeme postupovať:

  • Klasu uvaríme s cukrom v mlieku, a po vychladnutí vlažnú zmes zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a ostatnými ingredienciami do cesta. Zakryjeme a necháme stáť v chladničke po dobu asi pol hodiny.
  • Korpus rozkrojíme na dve poschodia rovnakej veľkosti (približne 20 x 30 cm) a položíme jednu časť na plech.
  • Túto vrstvu rovnomerne pokryjeme krémom a priklopíme druhým korpusom. Pečieme v rúre, predhriatej na 180 ° C asi 25 až 30 minút, potom sa nechá tortu vychladnúť, nakoniec ho posypeme práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj:  webcukraszda.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.