Torty a zákusky so sezónnym ovocím sú vždy dobrou voľbou. V lete na záhradke okrem rôznych bobuľovitých odrôd nájdeme tiež hrušky, marhule a jablká. Práve posledné menované dnes využijeme v recepte.
Jedná sa o recept jednoduchý na prípravu a tiež časovo nenáročný. Výsledkom je krehký koláč, ktorý je dochutený jablkami. Chrumkavý na povrchu a vláčny vnútri. Nebudete potrebovať veľa surovín a všetky nájdete doma.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
cesto:
- 500 g múky hladkej
- 200 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 vajcia
- štipka soli
- 1 balenie (10 g), prášok do pečiva
- 1-2 lyžička kyslá smotana (voliteľné)
Na náplň:
- 10 malých jabĺk
- 2 lyžice krupice
- 3-4 lyžice práškového cukru
- škorica
Takto budeme postupovať:
- Jablká rozkrojíme napoly, odstránime kôstky a olúpeme šupky.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a opečieme na ňom jablká v rúre cca 15 – 20 minút.
- Počkáme, kým jablká vychladnú.
- Zmiešame ingrediencie na cesto a poriadne premiesime.
- Rozdelíme cesto na dve polovice a vyvaľkáme z neho obdĺžniky.
- Jednu vrstvu natrieme maslom a položíme na plech. Poukladáme jablká, posypeme krupicou a práškovým cukrom so škoricou.
- Prikryjeme druhou vrstvou cesta a jemne ho pritlačíme, spojíme okraje.
- Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 40 minút.
- Po vychladnutí osladíme cukrom a nakrájame na plátky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: citromhab.blogspot.cz