Fantastické pudingové banániky z odpaľovaného cesta a s lahodnou čokoládovou polevou!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú pudingovú maškrtu, ktorú sme si všetci u nás doma veľmi obľúbili.

Pripravte si ja vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Chutí naozaj báječne!

Reklamy

Ak by ste si nevedeli poradiť, na konci článku nájdete video s prípravou.

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 1 pohár
  • voda – 1 pohár
  • maslo – 100 g
  • vajcia – 3 ks
  • cukor – 1 lyžička
  • soľ – 1 štipka

Na pudingový krém budeme potrebovať:

  • mlieko – 3 hrnčeky
  • cukor – 1 pohár
  • vanilkový cukor – 1 sáčok
  • hladká múka – 2 lyžice
  • škrob – 1 lyžica
  • maslo – 1 lyžica
  • žĺtok – 1 ks

Na polevu budeme potrebovať:

  • mliečna čokoláda

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme hladkú múku, škrob, cukor a jeden vaječný žĺtok. Všetko dôkladne premiešame. Varíme do zhustnutia. Následne pridáme do zmesi jednu polievkovú lyžicu masla a vanilkový cukor a opäť prešľaháme do krémovej konzistencie. Hrniec prekryte  pergamenovým papierom či fóliou a nechajte chvíľku odstáť.
  2. Rozpustíme kus masla, prilejeme k nemu vodu, pridáme štipku soli a lyžičku cukru a vsypeme pohár hladkej múky. Vareškou dôkladne bez prestania miešame, kým nezískame husté cesto. To chvíľku na ohni smažíme a trieme, kým nebude hladké a súdržné. Potom odstavte z kachlí a cesto vyklopte do hlbokej misy. Jeden po druhom potom pridávajte tri vajíčka, pričom každé z nich elektrickým šľahačom dôkladne a bezo zvyšku zapracujte do cesta skôr, než pridáte ďalšie. Po pridaní posledného vajíčka by sa mala konzistencia cesta zmeniť na pastovitú konzistenciu.
  3. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho vrecka. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a s pomocou vrecka naň v miernych rozostupoch vytláčame prúžky cesta s dĺžkou okolo päť centimetrov. Namočíme si prst a podľa potreby poupravíme ich tvar a keď sme spokojní, dáme ich piecť v predhriatej rúre pri teplote 200 °C po dobu 15 minút bez toho, aby sme otvárali dvierka rúry. Potom znížime  na 180 °C a ešte 10 minút dopekáme, kým na povrchu mierne nezružovie. Potom banániky ihneď vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
  4. Vanilkový krém vložíme do cukrárskeho vrecka. Každý banánik narežeme a vytlačíme do neho toľko krému, koľko sa doňho zmestí. Na kachliach rozohrejeme mliečnu čokoládu a namočíme do neho jednu stranu každého naplneného banánu. Pokiaľ chcete, môžete potom z čokolády ešte vytvoriť priečne striekance na ozdobu.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: KayinvalidemveBen

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.