Fantastické krémové rezy so smotanou! Veľmi ľahká príprava a vydržia celý týždeň!

Pokiaľ Vám už však dochádza inšpirácia, pustite sa do čítania a následne do prípravy receptu, ktorý Vám dnes priblížime. Je to skutočná maškrta!

Reklamy

Úžasne ľahké rezy z lístkového cesta so smotanovou chuťou, sú tým pravým letným hitom.

Ich príprava je fantasticky jednoduchá a pôžitok z prvého zahryznutia je neodolateľný.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 lístkové cesto

NÁPLŇ

  • 6 vajec
  • 350 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 750 ml mlieka
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • cukor podľa chuti

NAVRCH

  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Zhruba 175 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami do hladkej peny. Zvyšných 175 g cukru si vyšľaháme s bielkami. Do žĺtkovej hmoty pridáme hladkú múku. Pomaly a po troškách pridávame aj 200 ml mlieka.
  2. Zvyšné mlieko privedieme na miernom plameni do varu. Keď začne vrieť, odstavíme z plameňa a pridáme žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania poriadne spojíme. Dáme znovu na oheň a varíme cca 2 – 3 minúty.
  3. Vyšľaháme si šľahačku. Lístkové cesto si rozvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Jednu časť upečieme v celku a druhú nakrájame na kocky – upečieme do zlatista pri teplote 160 stupňov, alebo podľa Vašich skúseností s rúrou. Pokiaľ chcete dezert preložiť plátom cesta aj uprostred, upečte samostatný plát navyše.
  4. Na upečený celý plát cesta nanesieme žĺtkovú hmotu. Na žĺtkovú hmotu nanesieme vyšľahanú šľahačku (cukor podľa chuti) a prikryjeme kockami lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  kektes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.