Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú sme si u Nás doma okamžite obľúbili.
Deti s manželom sa naň doslova „vrhli“ a zmizol do pár minút.
Nabudúce rovno pripravím dvojitú porciu!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 100 ml oleja
- 100 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
Pudingová časť:
- 1 liter mlieka
- 3 balenia vanilkového pudingu
- 7 lyžíc cukru
- 100 g bielej čokolády
- 100 g masla
Ovocná vrstva:
- 500 g jahôd
- 500 ml vody
- 3 lyžice cukru
Takto budeme v recepte postupovať:
- Základom na cesto je ušľahať vajcia s cukrom do požadovanej konzistencie. Tú zjemnite olejom a pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto miešajte, aby v ňom neboli hrudky.
- Nalejte ho do plechu alebo zapekacej misy s rozmermi 20 x 30 cm a dajte do rúry rozohriatej na 200 stupňov Celzia nai 20 minút.
- Kým sa cesto pečie a potom chladne, máte čas na puding. Prášok rozmiešajte v studenom mlieku, pridajte cukor a pomaly zahrievajte. Za stáleho miešania pozvoľna varte, kým nezískate požadovanú konzistenciu. Potom odstavte zo sporáka a vmiešajte nakrájané maslo a čokoládu. Oboje sa rozpustí a vznikne jednotná hmota.
- Teraz už môžete použiť základnú vrstvu cesta, na ktorú následne rovnomerne nanesiete puding. Všetko rozotrite do roviny a následne dôkladne posypete jahodami nakrájanými na menšie kúsky. Základ máte hotový.
- Teraz už len podľa návodu pripravíte želatínu, ktorou jahodovú vrstvu opatrne zalejete. Na niekoľko hodín odložíme do chladničky a môžeme maškrtiť.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.
zdroj: youtube / Moi Domasni Recept