Fantastická maškrta za pár centov: Nikdy jej nemáme dosť, preto pripravujem vždy dvojitú porciu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorej nikdy nie je dosť.

Ingrediencie na ňu zoženiete za pár centov, takže neutrpí ani Vaša peňaženka.

Pripravte túto dobrotu Vám aj Vašej rodine a uvidíte, že si ju zamilujete!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 250 gramov hladkej múky

– ½ lyžičky jedlej sódy

– ¼ lyžičky soli

– 100 gramov masla pri izbovej teplote

– 100 gramov kyslej smotany

Na náplň:

– 90 gramov hladkej múky

– 90 gramov práškového cukru

– 25 gramov zmäknutého masla

Ďalej budeme potrebovať:

– 1 vajíčko

– trochu vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si vypracujte cesto. To urobíte tak, že si do misy preosejeme hladkú múku, k nej pridáte jedlú sódu a trochu soli. Na záver zakomponujte do zmesi aj zmäknuté maslo pri izbovej teplote a rukami vytvorte homogénne a hladké cesto. To vložte do plastového vrecka, alebo obaľte potravinovou fóliou a dajte chladiť do chladničky na dvadsať minút.
  2. Plnka:
    Než sa cesto vychladí, pripravte si náplň, ktorá bude vlastne akousi posýpkou. V miske si zmiešajte múku, práškový cukor a maslo a vytvorte klasickú žmolenku. Potom vyberte cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na plát hrubý len niekoľko milimetrov.
  3. Na jeho povrch rozprestrite práve vytvorenú náplň a zrolujte. Povrch závinu namažte rozšľahaným vajcom s lyžicou vody a posypte zvyšnou posýpkou.
  4. Rolku pokrájajte na kúsky centimeter hrubé a tie položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre as 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Кулинарим с RayVika. Весело. Вкусно и Легко.  / bukvarche.com/2020/10/17/сладки-със-заквасена-сметана-и-вкусна

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.