Fantastická maškrta s lahodným chalva krémom a kokosovými vločkami chutí na jednotku!

Dnes sme si pre Vás pripravili lahodnú maškrtu, ktorú sme si hneď po prvom súste zaradili medzi naše obľúbené.

Pripravte sebe a Vašej rodine túto dobrotu, uvidíte, že ju budete milovať.

Chutí naozaj senzačne!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • pšeničná múka – 160 g
  • zemiaková múka – 1 polievková lyžica
  • vajcia – 4 ks
  • kakao – 2 polievkové lyžice
  • práškový cukor – 150 g
  • káva – 1 polievková lyžica
  • ocot – 1 polievková lyžica
  • ružový sirup – 1 polievková lyžica
  • prášok do pečiva – 2 čajové lyžičky
  • uvarený čaj
  • strúhanú čokoládu

Na prípravu krému s kokosovými vločkami

  • kokosové vločky – 3 polievkové lyžice
  • 30% sladká smotana – 250 ml
  • grécky jogurt – 400 ml
  • práškový cukor – 2 polievkové lyžice.

Na prípravu  krému z chalvy

  • chalva – 200 g
  • plnotučné mlieko – 50 ml
  • práškový cukor – 2 polievkové lyžice
  • maslo – 80 g
  • biela čokoláda – 100 g

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vajcia rozbite do misky, pridajte k nim cukor a vyšľahajte ich do jemnej peny. Postupne vmiešajte tiež obe múky, pšeničnú aj zemiakovú, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec do zmesi pridajte tiež predpísané množstvo kávy, ružového sirupu a octu.
  2. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte na neho cesto. Rúru predhrejte na 180 ° C, vložte do nej plech a pečte približne po dobu 35 minút. Po upečení nechajte cesto vychladnúť, potom ho pozdĺžne rozkrojte na tri pláty a každý pokvapkajte uvareným, vychladnutým čajom.
  3. Kokosový krém pripravíte jednoducho tak, že najprv vyšľaháte smotanu zmiešanú s práškovým cukrom a potom do nej pridáte grécky jogurt a kokosové vločky. Hotový krém dajte stuhnúť do chladničky.
  4. Pokiaľ ide o prípravu krému z chalvy, je najprv potrebné vo vodnom kúpeli alebo na miernom plameni roztopiť bielu čokoládu a za stáleho miešania ju zmiešať s mliekom, maslom a cukrom. Nakoniec do zmesi pridajte rozdrobenú chalvu a vymiešajte hladký krém. Potom ho nechajte vychladnúť.
  5. Prvý plát cesta potrite polovicou kokosového krému a položte naň druhý plát, na ktorý príde krém z chalvy. Ten potom prekryte tretím plátom a pomažte ho druhou polovicou kokosového krému.
  6. Dezert je prakticky hotový, zostáva ho už len posypať strúhanou čokoládou a dať stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Druhý deň je pripravený na to, aby ste ho nakrájali a podávali hosťom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: grazynagotuje.pl/tort-z-masa-kokosowa-i-chalwowa

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.