Fantastická čokoládová kocka: Návšteva pýtala okamžite recept!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na lahodný a jemný čokoládový zákusok, ktorý dostane na kolená skutočne každého maškrtníka.

Jeho jemná chuť dokáže skutočne divy, my sme si ho totižto zamilovali hneď po prvom súste.

Prípravu zvládne bez problému každá gazdinka, takže smelo do prípravy tejto čokoládovej dobroty.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 280 mililitrov mlieka
  • 2 vajcia
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 300 gramov krupicového cukru
  • 60 mililitrov slnečnicového oleja
  • 55 gramov kakaového prášku
  • 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
  • 60 gramov masla
  • 1 a ½ lyžičky octu
  • štipku soli

Na polevu:

  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 5 lyžíc vody
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 50 gramov masla
  • 1 lyžicu slnečnicového oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V hlbšej mise si rozmiešame vajcia spolu s kakaovým práškom, preosiatou polohrubou múkou, krupicovými cukrom a mliekom.
  2. V ďalšej fáze prilejeme aj rozpustené maslo, slnečnicový olej, a nakoniec aj ocot, jedlú sódu a štipku soli.
  3. Vypracujte mixérom alebo metličkou cesto polotekutej konzistencie. Cesto vlejte do formy na koláč (ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie) a rozprestrite rovnomerne. Dáme piecť do rúry na 45 minút pri teplote 180 ° C.
  4. Upečený korpus vyberte z rúry a nechajte chladnúť na sporáku. Medzitým si v malom kastróliku rozpustite krupicový cukor a karamel premiešajte s kakaovým práškom. V ďalšej fáze nalejte vodu a rozpustite v nej aj maslo. Miešajte do tej doby, kým  nezískate homogénnu konzistenciu.
  5. Polevu nakoniec nalejte na piškótu a nechajte stuhnúť v chlade.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: bucatarianoastra.online/negresa-cu-glazura-de-ciocolata-delicioasa-si-usor-de-facut

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.