Famózny múčnik s luxusným žĺtkovým krémom pripravený len v dvoch krokoch

Tento múčnik je božsky ľahký a lahodný. Nielen že vyzerá úplne neodolateľne, ale variácia žĺtkového krému a orechového cesta, sa rozpúšťa v ústach.

Reklamy

Je neodolateľný.

Jemný krém a nadýchané cesto idú skvele dohromady. Navyše jeho príprava je absolútne jednoduchá. Pripravíte len v dvoch krokoch.

Začnete si priamo hľadať príležitosti , pri ktorých by ste mohli tento famózny múčnik znova pripraviť. Blížiaca sa Veľká noc môže byť jednou z nich.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

CESTO

  • 9 bielkov
  • štipka soli
  • 5 lyžíc cukru kryštál
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 200 g mletých orechov

KRÉM

  • 9 žĺtkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • jedno balenie masla
  • 5 sáčkov vanilkového cukru (áno, naozaj 5. Avšak môžete dať podľa vlastnej chuti)

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Potom pridajte orechy a po malých dávkach múku. Dôkladne spojíme a rozdelíme na dve časti. Upečieme jednotlivé pláty na menšom plechu vyloženým papierom na pečieme. Pečieme pri nízkej teplote do zlatohneda.
  2. Teraz si pripravíme krém. Zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom, pridajte múku a mlieko. Zahrievajte všetko spoločne na miernom ohni, kým krém nestuhne. Maslo rozmixujte a zmiešajte s vanilkovým cukrom. Varenú zmes odstavte a do takto teplého krému primiešame sladké maslo. Keď sú pláty cesta studené, namažte jeden z nich väčšou časťou krému a priklopte druhým plátom. Na druhom pláte by ste mali mať už len tenkú krémovú vrstvu. Môžete zasypať kokosom, alebo čokoládovými pilinkami.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: twice.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.