Famózny múčnik Dunajské vlny s vážne báječnou chuťou

Tiež premýšľate, čo naservírovať svojim hosťom, ktorí sa k Vám chystajú napríklad práve na Veľkú noc? Ak áno, potom pre Vás máme jeden úžasný tip.

Reklamy

Počuli ste už o fantastickom ovocnom múčniku zvanom Dunajské vlny? Možno áno.

Každý pozná tento famózny múčnik pod iným názvom. A každý ho tiež pripravuje podľa svojho receptu.

Univerzálny recept v podstate neexistuje.

My Vám dnes ukážeme tú najjednoduchšiu možnú variantu týchto dunajských vĺn. Príprava je úplne jednoduchá a čas minimálny.

Ale chuť je božská a dezertné taniere prázdne.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

CESTO

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 vajec
  • 1 kypriaci prášok
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • lyžice mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 500 g višní, alebo čerešní

KRÉM

  • liter mlieka
  • Lyžica sladkého kondenzovaného mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • Cukor podľa chuti
  • 200 g masla
  • 2 lyžice vaječného likéru
  • Kvapka vanilkovej arómy

POLEVA

  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g bielej čokolády
  • 30 g masla

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Vykôstkujeme si ovocie. Podľa návodu si pripravíme puding.
  2. Nalejeme ihneď po uvarení do misky, zmiešame s kondenzovaným mliekom, likérom a prikryjeme potravinárskou fóliou. Neurobí sa tak škraloup a necháme takto vychladnúť.
  3. Teraz urobíme cesto. Vajcia si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom a pomaly primiešame maslo. Múku si zmiešame v miske s práškom do pečiva a postupne s mliekom pridávame do vyšľahaných vajec s cukrom.
  4. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta dáme na plech a do zvyšnej polovice pridáme kakao a trochu mlieka (mlieka naozaj len trochu. Len toľko, aby sa kakao spojilo s cestom a zmes nebola až príliš hutná). Zmiešame a opatrne rozotrieme na svetlé cesto.
  5. Ovocie naukladáme na cesto. Dáme do rúry piecť na 180 ° C asi 25 minút a necháme vychladnúť. Teraz dokončíme krém. Maslo si dáme do misky a krátko vyšľaháme.
  6. Postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding. Nakoniec dáme vanilková aróma. Krém natrieme na vychladnuté cesto.
  7. Tmavú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spoločne s maslom. Polevu nalejeme na krém a uhladíme.
  8. Rozpustíme tiež bielu čokoládu. Nalejeme na tmavú a vidličkou vytvoríme ľubovoľný vzor.
  9. Dáme do chladničky chladiť aspoň na 3 hodiny.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

zdroj:  egyszerugyorsreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.