Famózna maškrta “PARÍŽSKY ŽURNÁL” je cukrárskym skvostom: Chutí na jednotku!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na skutočne famóznu maškrtu, ktorú keď raz pripravíte, všetky ostatné maškrty Vám prídu až moc obyčajne.

Chuť je skutočne výnimočná, takže ak si trúfate vyskúšať niečo naozaj lahodné, poďme do toho.

Ešte stále váhate?

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Tmavý korpus

  • 4 lyžice hladkej múky
  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Svetlý korpus

  • 7 vaječných bielkov
  • 200 g vlašských (alebo lieskových) orechov
  • 12 lyžíc cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • štipka soli

Krém

  • 7 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 500 ml mlieka
  • 5 lyžíc kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 2 zrelé banány

Sirup

  • 100 ml vody
  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice rumu

Dohotovenie

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • čokoládová ryža
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Rozohrejte rúru na 170 ° C a pripravte si dve tortovej formy s priemerom 24 centimetrov, ktorých dno vyložte papierom na pečenie.
  2. Oddeľte  pri 4 vajec bielky od žĺtkov a z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Do neho potom pomaly zašľahajte cukor a následne potom aj žĺtky. Vedľa do misy nasypte múku, prášok do pečiva a kakao a dôkladne rozmiešajte. Túto zmes potom opatrne ručne vmiešajte do bielkovej peny.
  3. Hotové cesto rozdeľte na polovicu do dvoch pripravených foriem a pečte v predhriatej rúre približne 15 minút.
  4. Orechy nasucho opražte v rúre a rozdrvte ich paličkou, valčekom alebo iným spôsobom na drť. Tú potom dôkladne premiešajte s múkou.
  5. Zo siedmich vajec oddeľte bielky a so štipkou soli opäť vyšľahajte sneh. Žĺtky si schovajte na neskôr, budeme z nich pripravovať krém. Do snehu potom zašľahajte cukor a vmiešajte pripravenú zmes orechovéj drti a múky. Dôkladne premiešajte a cesto rozotrite do tortovej formy a dajte piecť na rovnakú teplotu po dobu 20 až 25 minút.
  6. Pripravte si kastrólik, v ktorom zmiešajte krupicový cukor a vodu a zvarte z nich na miernom plameni hustý sirup, ktorý nechajte 15 minút prebublávať. Potom ho odstavte a vmiešajte dve lyžice rumu. Ešte teplým sirupom rovnomerne potrite všetky tri upečené korpusy a nechajte vychladnúť.
  7. Zvyšných sedem žĺtkov vyšľaháme s práškovým cukrom. V inej mise spracujte kukuričný škrob a 100 ml mlieka na cestíčko. Zvyšných 400 ml mlieka v kastróliku priveďte k varu, potom do neho pridajte škrobovej cestíčko a vyšľahané žĺtky s cukrom a varte do zhustnutia a odstavte zo sporáka.
  8. Pozor, zmes sa rada pripaľuje, a preto varte buď vo vodnom kúpeli alebo len veľmi zľahka a miešajte najlepšie elektrickým šľahačom. Ak sa aj napriek tomu vytvorí hrudky, rozbite je ponorným mixérom.
  9. Banány nakrájajte na drobno a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  10. Zmäknuté maslo vložte do inej misy, vyšľahajte ho dobiela s vanilkovým cukrom alebo esenciou a potom zašľahajte žĺtkový základ. Krém rozdeľte na dve časti a do väčšej z nich vmiešajte pokrájané banány.
  11. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou. Vložte jeden tmavý korpus a rozotrite na neho polovicu krému s banánmi. Vložte biely korpus, pridajte zvyšok banánového krému a zaklopte druhým kakaovým korpusom.
  12. Teraz tortu uvoľnite z formy. Bokom vyšľahajte šľahačku s cukrom a kakaom a potrite s ňou celý povrch torty. Povrch torty posypte čokoládovou ryžou. Zdobiace vrecko naplňte zvyšným žĺtkovým krémom a na bočné strany torty s ním vyrobte zdobenie v tvare plameňov.
  13. Nakoniec dajte do chladničky stuhnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: laisvadienis.lt/tortas-paryziaus-ziburiai-paragaukite-ir-nukeliausite-i-meiles-miesta

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.