Dnes sme si pre vás pripravili báječný recept na tie najjemnejšie rožteky na svete.
Pripravíte si ich raz a uvidíte, že ich budete pripravovať veľmi často.
Chutia totiž skutočne na jednotku a nikto z rodiny sa ich nevie dojesť!
Reklamy
Mňam!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 2 hrnčeky mlieka – (1 hrnček = 200 ml)
- ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
- 2 bielky
- 1 lyžicu cukru kryštálového
- 1 bal. sušeného droždia
- cca 890 -900 g hladkej múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú)
- 1 lyžičku soli
- 2 žĺtky na potretie
Plnka:
- ochutený tvaroh
- lekvár
- mak
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do rajnice nalejeme mlieko, olej, pridáme cukor, bielka, droždie a premiešame.
- Pridáme polovicu preosiatej múky, zamiešame a pridáme druhú polovicu múky.
- Vymiešame jednotné cesto – cesto je mäkké a lepivé.
- Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, kde miešame a podľa potreby pridávame múku.
- Vymiesime jednotný bochník. Bochník cesta preložíme do olejom vymastenej misky a olejom pomastíme aj samotné cesto.
- Prikryjeme igelitovým sáčkom alebo fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť – cesto zdvojnásobí svoj objem.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.
- Polovicu cesta rozdelíme na 4 bochníky a každý ešte na polovicu, z jednej polovice cesta nám teda vznikne 8 kúskov (bochníkov).
- Kým pracujeme s jedným, ostatné bochníky aj zvyšnú polovicu cesta prikryjeme, aby neoschli.
Sledujte video recept:
Dobrota!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: youtube.com
Vyskúšajte tiež:
Obľúbené linecké pečivo: Klasika, na ktorú cez sviatky nikdy nezabúdame!
Lahodný plnený chlebík z panvičky so šunkou a syrom: Za pár minút máme skvelú dobrotu vždy pripravenú!