Fajnová SALKO maškrta z troch ingrediencií: Blesková príprava!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodnú SALKO maškrtu, ktorú zvládnete pripraviť rýchlo a jednoducho.

Chutí naozaj báječne, takže určite nebudete ľutovať!

My sa jej nikdy nevieme dojesť!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na korpus budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 380 gramov kondenzovaného mlieka
  • 3 ks vajcia
  • 170 gramov hladkej múky
  • 10 gramov prášku do pečiva

Na krém budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 400 gramov kyslej smotany
  • 1 lyžica cukru
  • 1 sáčok stužovača smotany
  • Strúhaná čokoláda (podľa potreby)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravíme si misku, do ktorej nalejeme kondenzované mlieko spolu s tromi vajcami a zmes poriadne rozšľahajte.
    Cez sitko následne prisypte do misky hladkú múku a prášok do pečiva a znovu vyšľahajte, kým nevytvoríte tekuté cesto.
  2. Pripravte si panvicu, na ktorú nalejete tretinu tekutého cesta-BEZ OLEJA.
  3. Cesto opekajte na miernom ohni tak, aby na povrchu zozlátlo a vnútri stuhlo. Následne ho otočte na druhú stranu.
  4. Osmažte ju opäť dozlatista aj z druhej strany a potom z panvice zložte. Rovnakým spôsobom potom pripravte ešte ďalšie dve zo zvyšných dvoch tretín cesta.
  5. Teraz si pripravte ďalšiu misku a vložte do nej kyslú smotanu spolu s práškovým cukrom a stužovačom smotany.
    Elektrickým šľahačom zmes vyšľahajte do nadýchanej a vzdušnej peny.
    Ďalej si pripravte jednu placku korpusu a rozotrite na nej trochu smotanového krému.
  6. Na potretú placku korpusu teraz položte druhú placku a tiež ju potrite smotanovým krémom.
    Zvyšným krémom potrite boky zákuskov tak, aby ste schovali jednotlivé časti korpusu a celý povrch torty potom uhlaďte do súvislej vrstvy.
  7. Ak vám zostal nejaký krém navyše, môžete ho vložiť do zdobiaceho vrecka a následne s ním vytvoriť na povrchu torty vlnovky ako dekoráciu.
  8. Posypeme strúhanou čokoládou, dáme zachladiť do chladničky a môžeme maškrtiť!
Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Leckere Minute

Vyskúšajte tiež:

Orechový babičkin twist s čokoládou

„SMOTANOVÁ BLESKOVKA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.