Dvojfarebný čokoládový cheesecake: Výborná mamičkina maškrta s jemnou chuťou

Dnes si ukážeme veľmi jednoduchý recept na absolútne fantastickú tortu, ktorý vyzerá, ako by ste ju priniesli z cukrárne.

Už na pohľad je úplne dokonalá. Chuť je plná úžasných variácií.

Tmavá a biela vrstva sa na vidličke krásne prepoja a z každého sústa je tak neopísateľný chuťový zážitok.

Neotáľajte a pripravte si maškrtu ešte dnes.

Uvidíte že tento lahodný zákusok si zamiluje celá Vaša rodina.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 60 g múky/ hladká
  • 20 g kakaa
  • 60 g cukru
  • 50 g masla
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového cukru

TMAVÁ ČOKOLÁDOVÁ PENA

  • 150 g čokolády
  • 300 ml 30% smotany na šľahanie
  • 2 g želatíny
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 30 g cukru

BIELA ČOKOLÁDOVÁ PENA

  • 150 g čokolády
  • 300 ml 30% smotany na šľahanie
  • 2 g želatíny
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 30 g cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. V mise zmiešame 3 vajcia, 60 g cukru, 1 lyžičku vanilkového cukru a vyšľaháme vysokou rýchlosťou až do bielej nadýchané hmoty. Súčasne by sa mal objem zvýšiť až trikrát. Počas šľahania zmesi pripravte múku s kakaom.
  2. Do misky preosievajte 60 g múky a 20 g kakaa, zamiešajte. Do zmesi vajcia a cukru pridajte v dvoch dávkach múku s kakaom. Jemne premiešajte jedným smerom až do hladkého cesta.
  3. Pridajte 2-3 lyžice cesta v miske rozpusteného masla, zamiešajte. Vráťte sa do misy s cestom a jemne všetko premiešajte dohromady. Cesto sa rozotrie do pripravenej formy, uhlaďte a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 15-20 minút Skúšajte špajdlou. Vyberte koláč z rúry, nechajte ho mierne vychladnúť (asi 10 minút) Potom odstráňte kraj formy, dajte koláč na mriežku, vyberte papier a odložte bokom.
  4. Pripravte si čokoládovú penu. Nalámte 150 g čokolády, vložte do misky a roztavte vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Vyšľahajte smotanu a dajte do chladničky. Želatínu pripravte podľa pokynov na obale. V miske rozbite jedno vajce, pridajte jeden žĺtok, 30 g cukru, premiešajte, vložte do vodného kúpeľa a celý čas miešajte, zahrejte na 57 ° C.
  5. Nalejte do misy a mixérom šľahajte vysokou rýchlosťou. Kým sa zmes šľahá, roztavíme namočenú želatínu v súlade s pokynmi výrobcu na obale. Pokračujeme v miešaní stále teplej zmesi vajcia-cukor, pridajte roztavenú želatínu, ďalej šľahajte, kým hmota nevychladne na teplotu približne 24 ° C.
  6. Znížte rýchlosť mixéra na minimum, nalejte rozpustenú čokoládu v tenkom prúde alebo ručne primiešajte. Šľahačku vyberieme z chladničky a v troch krokoch, jemne premiešame v jednom smere, primiešame smotanu do čokoládovej zmesi. Čokoládovú penu naneste na tortu, vyrovnajte a dajte chladiť.
  7. Rovnakým spôsobom pripravte tiež bielu penu. 150 g bielej čokolády sa nalámaná vloží do misky a roztaví vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Vyšľahanú šľahačku vytiahnite z chladničky. Pripravte 4 g želatíny v súlade s pokynmi výrobcu na obale.
  8. V miske rozbite jedno vajce, pridajte jeden žĺtok, 30 g cukru, premiešajte, vložte do vodného kúpeľa a celý čas miešajte, zahrejte na 57 ° C. Nalejte do misy a mixérom šľahajte vysokou rýchlosťou. Kým sa zmes vajcia a cukor šľahá, roztavíme namočenú želatínu v súlade s pokynmi výrobcu na obale.
  9. Pokračujte v šľahaní ešte teplej zmesi vajcia-cukor a pridajte roztavenú želatínu. Pokračujeme v miešaní, kým hmota nevychladne na teplotu približne 24 ° C. Znížte rýchlosť mixéra na minimum, nalejte rozpustenú bielu čokoládu do tenkého prúdu alebo čokoládu ručne primiešajte.
  10. Šľahačku vyberieme z chladničky a v troch krokoch, jemne premiešame v jednom smere, pridáme smotanu do čokoládovej zmesi. Koláč vyberieme z chladničky, natreme bielu čokoládovú penu na tmavú čokoládovú penu, vyrovnáme, dáme do chladničky na najmenej 10 hodín. Po 10 hodinách si koláč vyberte z chladničky a ozdobte ho podľa nálady a fantázie (napríklad posypte kakaovým práškom alebo kokosovými hoblinkami).

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  goodcookbook.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.