Dvojfarebná bábovka od babičky Helenky: BEZ mlieka a BEZ vajec za 35 minút! Chutí vážne fantasticky!

Pripravte svojej rodine a blízkym túto dvojfarebnú bábovku. Uvidíte, že nebudú veriť vlastným očiam. Všetci Vás budú podozrievať z toho, že ste ju určite kúpili.

Vy však vďaka nášmu dnešnému receptu však budete vedieť, ako na to a zistíte, že príprava je úplne jednoduchá.

Pustite sa do dvojfarebnej bábovky bez mlieka a vajec ešte dnes.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

KAKAOVÁ ČASŤ

  •  4 polievkové lyžice kakaa
  • 150 gramov cukru
  • 180 g múky/ hladká
  • Pol prášku do pečiva s lyžičkou octu
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • 240 ml horúcej vody
  • 60 ml oleja + 2 polievkové lyžice oleja (oddelene)

SVETLU ČASŤ

  • 100 g cukru
  • 200 g múky/ hladká
  • Pol prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 240 ml horúcej vody
  • vanilková esencia
  • 60 ml oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Potrebujete 2 misky na prípravu ciest. Začnite miešaním suchých zložiek, pre obe časti v oddelených miskách a tiež oddelene miešanie mokrých zložiek prebieha rovnakým spôsobom.
  2. Potom prepojte zložky dohromady u oboch častí oddelene. Máte teda stále svetlé a tmavé cesto.
  3. Teraz už len nalejte striedavo do bábovkovej vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
  4. Vložte do rúry na dobu 35 až 40 minút. Pečte pri 170 stupňoch – skontrolujte pomocou špajdle.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na domácu bábovku is Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.