Domáci Pribináčik zachutí deťom aj dospelým. Je jednoduchý a oproti kupovanej variante stojí pár korún

Určite si spomínate na svoje detstvo a na chute rôznych sladkých dobrôt. Medzi tie sa určite radila aj taká, ktorá kombinovala onú ​​sladkosť a tiež fakt, že bola z mlieka a teda zdravá. Touto dobrotou bol Pribináčik.

Ten samozrejme kúpite v obchodoch aj teraz. Prečo ho ale kupovať, keď je tu iná možnosť. Môžete si urobiť Pribináčik doma.

Prečo? Keďže budeme garantovať, že vám zachutí viac ako ten kupovaný. A tiež si môžete byť istí tým, že aj oveľa menej stojí. Výhody sú jasné.

Reklamy

Prečo si domáce Pribináčik pripraviť?

Dôvodov je veľa. Je to  preto, že súčasné balenia v obchodoch sú nielen drahé, ale sú tiež pomerne malé. Ďalším dôvodom je to, že inovovaná chuť nemusí byť taká, ktorá je pre vás ideálna. Budete chcieť jednoducho pripraviť niečo, čo chutí lepšie. Ďalším z množstva dôvodov je ale aj to, že môžete jednoducho zaspomínať na svoju mladosť a detstvo. Tento Pribináčik totiž nie je určený len pre deti, pretože si na ňom stopercentne pochutnajú aj dospelí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Ak zhruba viete, čo taký Pribináček obsahuje, tak vlastne aj zhruba viete, čo si na jeho prípravu budete musieť pripraviť. Jedná sa o sladký pokrm, ktorý obsahuje hlavne mlieko. Teda skôr mliečne výrobky. Na jeho prípravu bude potrebné:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 4 balenia tučného tvarohu
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 balenie piškót

Samozrejmosťou je tiež to, že recept si môžete upraviť aj podľa svojej chuti. Napríklad v prípade typu použitej čokolády, množstve cukru, rovnako ako je možné pridať aj čerstvé ovocie. Toto je však varianta, ktorá zaručí, že Pribináčik bude chutiť tak, ako predtým.

Najprv tvaroh a cukor

Prvým krokom je príprava tvarohu. Všetky balenia vyklopte do misy, pridajte všetok cukor a miešajte. Cieľom je to, aby sa cukor s tvarohom dokonale prepojil. Teda aby sa hlavne rozpustil a aby bol tvaroh rovnomerne sladký. Túto časť preto nepodceňujte a dajte si záležať na tom, aby bolo všetko tak, ako by malo byť.

Ušľahajte smotanu a pridajte do tvarohu

Druhým krokom je ušľahanie smotany. Tu je postup celkom jednoduchý. Základom je smotanu dobre vychladiť, naliať do misy a vziať si šľahač, ktorý prácu odvedie za vás. Cieľom je, aby bola smotana ušľahaná na takú šľahačku, ktorá bude veľmi dobre držať v samotnej mise, aj keď ju otočíte hore dnom. To je tá pravá konzistencia, ktorú budete chcieť dosiahnuť.

Akonáhle je šľahačka hotová, môžete ju opatrne primiešavať do tvarohu. Cieľom je vytvoriť nadýchanú zmes, ktorá bude doslova lákať k tomu, aby ste ju ochutnali. A stále bude samozrejme aj držať pohromade. Potom rozdeľte hotovú zmes na 2 časti.

Rozpustite a vmiešajte čokoládu

Mliečnu čokoládu klasicky rozpustíte v hrnci, ktorý bude umiestnený vo vodnom kúpeli. Tým eliminujete možné pripaľovanie a tiež zaistíte rovnomerné rozloženie teploty. Akonáhle je čokoláda rozpustená, môžete ju opatrne naliať do jednej časti tvarohu so smotanou. Všetko dôkladne premiešate aby opäť došlo ako k prepojeniu chutí, tak aj prepojenie konzistencie.

naplňte formu

Prípravy sú za vami a tak sa môžete pustiť do kroku posledného, ​​ktorým je už len naplnenie formy, kde domáci Pribináčik vznikne. Na dno  poukladáme piškóty a na ne sa nanesie vrstva prvého krému. Je jedno, či to bude ten čokoládový, alebo sa bude jednať o prírodné kakaový. Všetko sa dobre rozotrie a opäť sa vytvorí vrstva piškót. A ako iste čakáte, tak hornou vrstvou bude druhá časť krému. A tým máte domáce Pribináčik hotový. Odporučíme ho dať na pár hodín do chladničky, aby správne zatuhol.

V prípade záujmu je možné upraviť jeho hornú časť. Na ňu je možné napríklad nastrúhať ďalšiu časť čokolády, rovnako ako je možné aj to, že na vrch poukladáte akékoľvek ovocie podľa chuti. Ide však už len o vylepšenie, podľa svojej vlastnej chuti.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.