Domáci Kinder Pingui od babičky

Každý večer pri sledovaní televízie, alebo pri surfovaní na internete na nás vyskakuje mnoho rôznych reklám. Niektoré sú nápadité, niektoré nás obťažujú a niektoré si veľmi ľahko zapamätáme.

To platí hlavne v prípade detí a reklám na sladkosti, kedy sa pútavý slogan spoločne s vidinou sladké pochúťky usídli v detskej hlave. Ak aj Vaše deti túžia po čokoládových rezoch z reklamy, pripravte im domáci variant!

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc vody
  • 6 lyžíc múky
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 lyžice oleja

zloženie krému

  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej príchute
  • 20 g želatíny

Zloženie čokoládového krému

  • 160 g mliečnej čokolády
  • 60 g masla

poleva

  • 200 g horkej čokolády
  • 1 lyžička masla

Takto budeme postupovať:

  • Bielky vyšľahajte do tvrdej peny. Zmiešajte žĺtky s cukrom, vodou, olejom, kakaom, múkou a práškom do pečiva. Vmiešajte bielkovú penu a cesto pečte na dve polovice každé na samostatnom plechu pri 180 stupňoch cca 15 minút.
  • Zmiešajte smotanu, cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu rozpustíme vo vode, zmiešajte so zmesou a vyšľahajte ľahký krém. Polovicu krému navrstvite na prvú časť cesta.
  • Mliečnu čokoládu roztavte a zmiešajte s maslom, nechajte ľahko vychladnúť a nalejte na prvú vrstvu krému. Potom pridajte druhú vrstvu krému a druhý kus cesta. Nakoniec roztavte horkú čokoládu s maslom a výslednou polevou polejte celý povrch zákusku. Pred podávaním nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny a potom nakrájajte na plátky.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.