Domáce tvarohové knedličky s kyslou smotanou a sezónnym ovocím!

Máte radi sladké jedlá? Iste si sem tam nejaké to hlavné jedlo bez obsahu mäsa doprajete. Pokiaľ ale trváte na dostatočnom obsahu bielkovín, môžete si vychutnať napríklad vynikajúce tvarohové knedle.

Príprava je geniálne jednoduchá a výsledok Vás nielen zasýti , ale zaženie aj chuť na sladké. Stačí Vám pár základných surovín a niekoľko minút času. Podľa chuti môžete knedle podávať so sezónnym ovocím.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy
  • 500 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 12 polievkových lyžíc pšeničných otrúb
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli

Takto budeme postupovať:

Tvaroh zmiešajte so žĺtkami, pridajte cukor, kyslú smotanu, otruby, soľ a dobre premiešajte. Bielky vyšľahajte do peny a potom opatrne vmiešajte do zmesi. Môžete pridať vanilkový cukor, hrozienka, alebo citrónovú kôru. Nechajte stáť pol hodiny a potom vytvarujte knedle a varte vo vode, kým nevyplávajú. Podávajte s cukrom, alebo ovocím.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

Prajeme Vám dobrú chuť.

zdroj: mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.