Domáce venčeky s mascarpone posypané cukrom: Chutia vážne fantasticky!

Plnené šamrole nás všetkých vrátia do bezstarostných detských rokov, kedy sme si túto dobrotu vychutnávali bez obáv faldíkov a pribúdajúceho tuku v problémových partiách. Občas je ale potrebné si dopriať.

Ak sa už rozhodnete zhrešiť, malo by to naozaj stáť za to. Pripravte si doma tieto plnené šamrole s  delikátnym mascarpone a odmenou Vám bude lahodná chuť.

Deti si tiež určite pochutnajú.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Pre vyprážané cesto

  • 200 g múky
  • 200 g masla (alebo 100 gramov masla a 100 gramov sadla)
  • 200 ml vody
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžička cukru
  • 5 vajec

pre krém

  • 2,5 dl mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 4 šálky cukru
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tekuté šľahačky

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv povarte mlieko s cukrom s pudingom a nechajte zmes vychladnúť.
  • Zmiešajte maslo, cukor a soľ na cesto a potom pridajte múku. Zmes prepracujte po dobu 2-3 minút, kým sa neoddelí od steny misy cesto nie je hladké.
  • Nakoniec pridajte vajíčka a premiešajte.
  • Na plech si z cesta naskladajte malé kolieska s dostatočným rozstupom. Vložte do predhriatej rúry spoločne s miskou s vodou a pečte na 200 stupňov asi 40 minút. Počas prvých 20 minút neotvárajte dvierka rúry.
  • Zmiešajte šľahačku, puding a mascarpone do krémovej zmesi, ktorú po upečení naplníte rúrky. Posypte práškovým cukrom a môžete podávať.

Máme hotovo!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.