Domáce rožky pripravené bez kysnutia: Za pár minút si pripravíte chutné a čerstvé, domáce rožteky!

Zdieľať na Facebooku

Chuť lahodného a krehkého domáceho pečiva je jednoducho božská. Ich vôňa je neodolateľná. Každý z rodiny si ich musí zákonite zamilovať. 

Reklamy

S kupovanými rožky sa tieto domáce absolútne nedajú porovnať.

Recept, ktorý Vám prinášame, je úplne jednoduchý a ľahký. Nemusíte vôbec čakať na to, až cesto vykysne.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 350 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 25 g čerstvého droždia
– 25-30 g rozpusteného masla
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1-2 lyžíc mlieka

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.
  • Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.
  • Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie spoznáte, či je potreba prisypávať múku.
  • Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožka.
  • Konce jemne zatočíme smerom nadol.
  • Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky na neho vyskladáme. Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.
  • Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.