Domáce mascarpone dezert s tou najlepšou čokoládovou polevou: Deti sa tejto maškrty nevedia dojesť!

Vďaka nášmu dnešnému receptu si môžete užiť famózne višňové pokušenie, ktorého sa nebudete môcť nabažiť ako vy osobne, tak vaša rodina.

Reklamy

Keď sa spoja chute vanilkového pudingu, mascarpone a šťavnatej a podmanivej chuť višní, je to priamo lahoda.

To všetko navyše na vláčnej piškóte. Nebudete mať nikdy dosť.

Na tomto dezerte si jednoducho musí pochutnať úplne každý. Jednoznačne.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 0,5 balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli

KRÉM

  • 500 g mascarpone
  • 1 vanilkový puding
  • 5,5 dcl mlieka
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 4 dcl smotany na šľahanie

PREKLAD

  • 400 g zaváraných višní
  • lyžička škorice

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 3,5 dcl mlieka
  • 2 lyžice cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov, vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Ušľahaný sneh pridáme k žĺtkovej zmesi a opatrne zamiešame.
  2. Hotové cesto vylejeme na papierom vystlaný plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vložíme plech s cestom a teplotu znížime na 150 stupňov. Upečieme.
  3. Na krém si uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone a vyšľahanú šľahačku. Višne odkôstkujeme, posypeme škoricou. Necháme chvíľu odležať. Šťavu odložíme bokom.
  4. Vychladnutý korpus narežeme na kocky s veľkosťou asi 2 x 2 cm. Teraz prichádza na rad poleva. Do mlieka dáme na kocky nalámanú čokoládu na varenie a cukor. Mlieko privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme mierne vychladnúť.
  5. Pripravíme si sklenenú misu. Na dno misy dáme krém, na krém dáme kocky korpusu, tie posypeme višňami, polejeme šťavou z višní a čokoládovou polevou.
  6. Postup opakujeme dva alebo tri krát podľa veľkosti misy. Končí sa krémom, ktorý ešte polejeme čokoládovou polevou. Dáme cez noc stuhnúť do chladničky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.