Jemné krehké pečivo a cukrovinky k čaju a káve všetkých možných tvarov a príchutí sú stále veľmi obľúbené. Pokiaľ ale čakáte významnú návštevu, urobíte dobre, ak miesto kupovaných ponúknete domácu verziu.
Príprava takých dobrôt nie je nijako obtiažna, práve naopak. S týmto receptom to pre Vás bude hračka a dokážete pripraviť vynikajúce domáce kakaové cukrovinky. Isto bude každý chcieť Váš tajný recept!
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
Reklamy
- 6 hrnčekov bielej jemnej múky
- 4 polievkové lyžice cukru
- 1 štipka soli
- 2 celé vajcia
- 1 a štvrť hrnčeka mlieka
- kocka čerstvých kvasníc
- 120 g roztaveného masla
pre ochutenie
- 50-60 g masla
- nesladený kakaový prášok
- cukor
na ozdobu
- štvrť hrnčeka mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru (10-12 g) alebo jednu čajovú lyžičku vanilkovej príchuti
Takto budeme postupovať:
- Pripravte kvasnice v mlieku s cukrom a potom ich zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na cesto do hladkej zmesi. Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
- Cesto vyvaľkajte do tenkej vrstvy a potrite ho roztaveným maslom a posypte práškovým cukrom a kakaom. Z cesta vykrájajte cukrovinky požadovaných tvarov a tie potom upečte na plechu. Nakoniec môžete pripraviť vanilkový karamel z vanilkového cukru a mlieka a tým potom cukrovinky nazdobiť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: mindenegyben.com