Domáce kysnuté slimáky s jemnou chuťou! Hodia sa ku káve či čaju!

Jemné krehké pečivo  a cukrovinky k čaju a káve všetkých možných tvarov a príchutí sú stále veľmi obľúbené. Pokiaľ ale čakáte významnú návštevu, urobíte dobre, ak miesto kupovaných  ponúknete domácu verziu.

Príprava takých dobrôt nie je nijako obtiažna, práve naopak. S týmto receptom to pre Vás bude hračka a dokážete pripraviť vynikajúce domáce kakaové cukrovinky. Isto bude každý chcieť  Váš tajný recept!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy
  • 6 hrnčekov bielej jemnej múky
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 celé vajcia
  • 1 a štvrť hrnčeka mlieka
  • kocka čerstvých kvasníc
  • 120 g roztaveného masla

pre ochutenie

  • 50-60 g masla
  • nesladený kakaový prášok
  • cukor

na ozdobu

  • štvrť hrnčeka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru (10-12 g) alebo jednu čajovú lyžičku vanilkovej príchuti

Takto budeme postupovať:

  • Pripravte kvasnice v mlieku s cukrom a potom ich zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na cesto do hladkej zmesi. Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
  • Cesto vyvaľkajte do tenkej vrstvy a potrite ho roztaveným maslom a posypte práškovým cukrom a kakaom. Z cesta vykrájajte cukrovinky požadovaných tvarov a tie potom upečte na plechu. Nakoniec môžete pripraviť vanilkový karamel z vanilkového cukru a mlieka a tým potom cukrovinky nazdobiť.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  mindenegyben.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.