Domáce kysnuté knedle podľa receptu našich babičiek – pochutí si celá rodina!

Kysnuté knedle sú úžasným sladkým letným obedom, ale ich príprava môže byť zdĺhavá a pre gazdinky, ktoré nemajú kuchárske umenie úplne v malíčku, náročná. Vyskúšajte si preto s nami knedlíky z kefíru.

Príprava je veľmi jednoduchá a preto ju zvládnu aj kuchárky, ktoré sa do nich zatiaľ nemali odvahu pustiť.

Ich chuť je vynikajúca a každý kto ju skúsil, rozhodne neľutoval. Môžete pripravovať ako sladkú, tak slanú variantu.

Reklamy

Budete sa k nim radi vracať! 

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 2 vajcia
  • pol pohára vody
  • pol pohára kefíru
  • dve polievkové lyžice cukru
  • pol lyžičky soli
  • dve čajové lyžičky suchého droždia

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozšľahajte vajcia a pridajte vodu a kefír. Múku zmiešajte s cukrom, pridajte droždie, soľ a pridajte ju do zmesi kefíru.
  2. Vypracujte cesto a nechajte odstáť po dobu 10-15 minút a potom začnite tvarovať a variť knedle tak, ako ste zvyknutí

Zdieľajte tento recept na lahodné kysnuté knedle ako od babičky aj s Vašimi priateľmi!

Určite si tiež pochutnajú

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.