Kysnuté knedle sú úžasným sladkým letným obedom, ale ich príprava môže byť zdĺhavá a pre gazdinky, ktoré nemajú kuchárske umenie úplne v malíčku, náročná. Vyskúšajte si preto s nami knedlíky z kefíru.
Príprava je veľmi jednoduchá a preto ju zvládnu aj kuchárky, ktoré sa do nich zatiaľ nemali odvahu pustiť.
Ich chuť je vynikajúca a každý kto ju skúsil, rozhodne neľutoval. Môžete pripravovať ako sladkú, tak slanú variantu.
Budete sa k nim radi vracať!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 60 dkg hladkej múky
- 2 vajcia
- pol pohára vody
- pol pohára kefíru
- dve polievkové lyžice cukru
- pol lyžičky soli
- dve čajové lyžičky suchého droždia
Takto budeme v recepte postupovať:
- Rozšľahajte vajcia a pridajte vodu a kefír. Múku zmiešajte s cukrom, pridajte droždie, soľ a pridajte ju do zmesi kefíru.
- Vypracujte cesto a nechajte odstáť po dobu 10-15 minút a potom začnite tvarovať a variť knedle tak, ako ste zvyknutí
Zdieľajte tento recept na lahodné kysnuté knedle ako od babičky aj s Vašimi priateľmi!
Určite si tiež pochutnajú
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bidista.com