Domáce kysnuté knedle podľa receptu našich babičiek – pochutí si celá rodina!

Zdieľať na Facebooku

Kysnuté knedle sú úžasným sladkým letným obedom, ale ich príprava môže byť zdĺhavá a pre gazdinky, ktoré nemajú kuchárske umenie úplne v malíčku, náročná. Vyskúšajte si preto s nami knedlíky z kefíru.

Reklamy

Príprava je veľmi jednoduchá a preto ju zvládnu aj kuchárky, ktoré sa do nich zatiaľ nemali odvahu pustiť.

Ich chuť je vynikajúca a každý kto ju skúsil, rozhodne neľutoval. Môžete pripravovať ako sladkú, tak slanú variantu.

Reklamy

Budete sa k nim radi vracať! 

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 2 vajcia
  • pol pohára vody
  • pol pohára kefíru
  • dve polievkové lyžice cukru
  • pol lyžičky soli
  • dve čajové lyžičky suchého droždia

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozšľahajte vajcia a pridajte vodu a kefír. Múku zmiešajte s cukrom, pridajte droždie, soľ a pridajte ju do zmesi kefíru.
  2. Vypracujte cesto a nechajte odstáť po dobu 10-15 minút a potom začnite tvarovať a variť knedle tak, ako ste zvyknutí

Zdieľajte tento recept na lahodné kysnuté knedle ako od babičky aj s Vašimi priateľmi!

Určite si tiež pochutnajú

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.